A A A K K K
для людей із порушенням зору
Пантаївська громада
Кіровоградська область, Олександрійський район

Податкова інформує

Чи необхідно подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію, якщо фізична особа володіє коштами, що розміщені на депозитному (вкладному) банківському рахунку?

Чи необхідно подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію, якщо фізична особа володіє коштами, що розміщені на депозитному (вкладному) банківському рахунку?  

09:39 17.01.2022

На які активи фізичної особи не поширюються державні гарантії та звільнення від відповідальності?

Олександрійська ДПІ ГУ ДПС у Кіровоградській області звертає увагу, що відповідно до п. 1 підрозділу 94 розділу ХХ Податкового кодексу України (далі – Кодекс) одноразове (спеціальне) добровільне декларування – це особливий порядок добровільного декларування фізичною особою, визначеною пунктом 3 цього підрозділу, належних їй активів, розміщених на території України та/або за її межами, якщо такі активи фізичної особи були одержані (набуті) такою фізичною особою за рахунок доходів, що підлягали в момент їх нарахування (отримання) оподаткуванню в Україні та з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори відповідно до вимог законодавства з питань оподаткування та/або міжнародних договорів, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України, та/або які не були задекларовані в порушення податкового та валютного законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, протягом будь-якого з податкових періодів, що мали місце до 1 січня 2021 року.

13:38 06.10.2021

Щодо змін до нормативно-правових актів з питань застосування РРО/ПРРО

Щодо змін до нормативно-правових актів з питань застосування РРО/ПРРО Головне управління ДПС у Кіровоградській області звертає увагу,  що Наказ Міністерства фінансів України від 26.07.2021 № 427 «Про затвердження Змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства фінансів України з питання застосування реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій», який Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 07 вересня 2021 р. за № 1171/36793, набрав чинності 17.09.2021 року, в момент офіційної публікації.

13:34 06.10.2021

Реалізація права на податкову знижку

Головне управління ДПС у Кіровоградській області нагадує платникам, що з метою використання права на податкову знижку, до завершення 2021 року слід подати декларацію про майновий стан та доходи за встановленою формою. При цьому, на вимогу контролюючого органу та в межах його повноважень, визначених законодавством, платники податку зобов’язані пред’являти документи і відомості, пов’язані з виникненням доходу або права на отримання податкової знижки, обчисленням і сплатою податку, та підтверджувати необхідними документами достовірність відомостей, зазначених у податковій декларації з цього податку. Тому ті громадяни, які зобов’язані подавати податкову декларацію про майновий стан і доходи, відповідно до вимог ПКУ, або мають право скористатися податковою знижкою, повинні на вимогу контролюючого органу надати разом із такою декларацією довідку про отримані у звітному році доходи.

13:33 06.10.2021

Податковий борг до 3060 гривень: вимога не надсилається

Одним з основних напрямів діяльності Головного управління ДПС у Кіровоградській області залишається робота з недопущення та погашення податкового боргу. Особлива увага приділяється також і так званим «тисячникам», тобто платникам, які мають борг до 1000 гривень.

13:27 06.10.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь