Пантаївська громада
Кіровоградська область, Олександрійський район

ХАРЧОВА БЕЗПЕКА ВИХОВАНЦІВ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ -ПЕРШОЧЕРОВЕ ПИТАННЯ ДЛЯ САНЕПІДБЛАГОПОЛУЧЧЯ

Дата: 13.12.2024 12:38
Кількість переглядів: 39

 

У Кропивницькому зафіксовано випадок отруєння учнів закладу освіти отрутою від щурів, яку скуштували п’ятеро дітей, привабившись яскравим зовнішнім виглядом. Попередньою нещасний випадок пов’язують із проведенням у школі благодійного ярмарку, де реалізовувалися продукти харчування, принесені учнями та їхніми батьками.

З огляду на зазначене, для забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення, запобігання виникненню інфекційних захворювань (отруєнь), пов'язаних з організацією та проведенням ярмарків у закладах освіти, Олександрійське районне управління нагадує про потребу неухильного дотримання наступних рекомендацій:

         під час проведення ярмарку не допускати до реалізації продукти харчування, вироби, страви, що швидко псуються (ковбасні, молочні, кулінарні вироби з м’яса та риби, кондитерські вироби або інші продукти), а також продукти, які потребують спеціальних (холодових) режимів зберігання;

проводити реалізацію харчових продуктів в упаковці виробника або в індивідуальній упаковці з дотриманням санітарно-гігієнічних вимог;

не допускати до реалізації харчові продукти, які заборонено реалізовувати у шкільних буфетах згідно з вимогами додатку 10 до Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров'я України від 25 вересня 2020 року № 2205;

санвузлах та перед обідньою залою в їдальні біля рукомийників забезпечити умови для дотримання особистої гігієни (наявність проточної води, рідкого мила, антисептиків та паперових рушників, електросушарок тощо);

 забезпечити вологе прибирання поверхонь (столи, скатертини тощо) з використанням миючих та дезінфікуючих засобів перед проведенням та після закінчення ярмарку;

при реалізації харчової продукції використовувати паперовий одноразовий посуд або посуд з харчоблоку;

утримувати територію та приміщення, де проводиться ярмарок, у чистоті, своєчасно прибирати;

 забезпечити дотримання санітарного законодавства під час проведення масових заходів у закладах освіти та законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів при поводженні з продуктами харчування.

Для забезпечення стабільної санітарно-епідеміологічної ситуації в регіоні звертаємо увагу керівників закладів освіти на необхідність врахування вищевказаних рекомендацій, а також постійного забезпечення охорони життя і здоровʼя дітей, зокрема недопущення контакту дітей з отруйними речовинами. 

 

Олександрійське районне управління

Головного управління Держпродспоживслужби

в Кіровоградській областіФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь