A A A K K K
для людей із порушенням зору
Пантаївська громада
Кіровоградська область, Олександрійський район

Які різновиди податків враховуються в рахунок сплати мікрогранту?

Дата: 19.12.2023 08:29
Кількість переглядів: 59

 

Пунктом 20 Порядку надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу, затвердженого  постановою Кабінету Міністрів України від 21 червня 2022 року № 738 (далі – Порядок), визначено, що, у разі коли отримувачем мікрогранту протягом трирічного строку реалізації підприємницького проєкту сплачено податки та збори, єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок) за працівників, працевлаштованих на умовах Порядку, у сумі, що є меншою, ніж отриманий мікрогрант, різниця між сумою мікрогранту та сплаченими податками і зборами, єдиним внеском за працевлаштованих працівників повертається отримувачем не пізніше останнього робочого дня місяця, в якому спливає трирічний строк реалізації проєкту.

Постановою Кабінету Міністрів України від 07 листопада 2023 року № 1157, що набрала чинності 11 листопада 2023 року, внесено зміни до Порядку, у тому числі до пункту 20. Визначено, що до фактично сплачених податків і зборів належать податок на прибуток підприємств, екологічний податок, рентна плата, єдиний податок, податок на доходи фізичних осіб, сплачений з доходу, отриманого від провадження господарської діяльності такої фізичної особи, та податок на доходи фізичних осіб, сплачений за працевлаштованих згідно з Порядком працівників. До фактично сплаченого єдиного внеску належить єдиний внесок, сплачений за працевлаштованих згідно з Порядком працівників.

Аналогічне уточнення внесено також до Порядку надання грантів на створення або розвиток власного бізнесу учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни та членам їх сімей, затвердженого вищевказаною постановою № 738.

Примітка. Цей матеріал є продовженням з висвітлення на сторінці Кіровоградського обласного центру зайнятості у соціальній мережі Facebook матеріалів щодо урядової постанови № 1157 (перший матеріал розміщено                                       14 листопада 2023 року, посилання тут http://surl.li/nfmkm ).

Постанова Кабінету Міністрів України від 07 листопада 2023 року № 1157 http://surl.li/nfmiw

З іншими змінами до Порядку можна ознайомитись на урядовому вебпорталі за посиланням  http://surl.li/mxyif

Є питання щодо запровадження підприємницької діяльності за урядовим проєктом «єРобота»? Звертайтеся до обласного центру зайнятості за телефоном                   +38 (093) 478 70 81. Пишіть у Telegram https://t.me/dcz_kir

 

 


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь