A A A K K K
для людей із порушенням зору
Пантаївська громада
Кіровоградська область, Олександрійський район

Запрошуємо до участі у Міжнародному Форумі на підтримку малих виробників продовольства в Україні

Дата: 04.12.2023 09:25
Кількість переглядів: 92

 

Фото без опису

Шановні пані та панове!

Українська мережа сільського розвитку запрошує Вас взяти участь у Міжнародному Форумі «МАЛІ ВИРОБНИКИ НА СТОРОЖІ ПРОДОВОЛЬЧОЇ БЕЗПЕКИ: Декларація ООН про права селян та інших людей, які працюють у сільській місцевості». Форум відбудеться у гібридному форматі (оф-лайн/он-лайн) 12 грудня цього року у м. Київ за участі селян, фермерів, представників органів державної влади та місцевого самоврядування, науковців, громадськості.

 

Організатори: Громадська організація "Платформа знань - аграрний розвиток та сільські інновації"Громадська організація "Асоціація фермерів та приватних землевласників України"Державна установа "Інститут економіки та прогнозування Національної академії наук України"Інститут розвитку села та сільського господарства Польської академії наукАсоціація малих фермерів Румунії.

 

Ми щиро сподіваємося залучити широку громадськість до участі у Форумі, оскільки лише від наших спільних дій залежить подальший розвиток сільського господарства і села у повоєнній Україні!

 

Інформація про Форум:

 

Реалії сьогодення ставлять перед нами серйозні виклики, які

потребують гідної відповіді з урахуванням дотримання базових прав селян. У цих умовах ми, як представники громадянського суспільства, намагаємося віднайти рішення, які захищають права людини як основний пріоритет нашого суспільства.

 

У 2018 році Генеральна Асамблея ООН прийняла Декларацію ООН про права селян та інших людей, які працюють у сільській місцевості (Декларація). Українські організації громадянського суспільства, які виступають за захист прав селян, були залучені до переговорного процесу в ООН та сприяли тому, щоб український уряд проголосував за Декларацію в Раді ООН з прав людини. Нині положення Декларації впроваджуються в багатьох країнах через рекомендації до державної політики, навчання, інформаційно-просвітницькі заходи, нову судову практику та інші дії в повсякденному житті громад.

 

Селянам належить вагома роль у продовольчому забезпеченні населення, боротьбі з голодом та недоїданням, запобіганні негативним наслідкам зміни клімату, збереженні біорізноманіття тощо. У цьому сенсі Декларація є фундаментальним правовим механізмом посилення сталості розвитку продовольчих систем в контексті багатовимірних викликів сучасності, зокрема пов’язаних з триваючою війною. В Україні Декларація має стати інструментом захисту прав селян та ключовою ланкою у політичному діалозі з тими, хто приймає рішення.

 

Міжнародний форум "МАЛІ ВИРОБНИКИ НА СТОРОЖІ ПРОДОВОЛЬЧОЇ БЕЗПЕКИ: Декларація ООН про права селян та інших людей, які працюють у сільській місцевості" має на меті підвищити обізнаність суспільства та стимулювати налагодження діалогу між зацікавленими сторонами щодо імплементації положень Декларації у процесі забезпечення сталого сільського розвитку під час війни та післявоєнної відбудови аграрного сектору України задля зміцнення продовольчої безпеки, підвищення добробуту селян. Цей Форум продовжує роботу, розпочату українськими селянами та громадянським суспільством у 2022 році.

 

Секції порядку денного:

 

1. Декларація ООН про права селян: п'ять років після схвалення Генеральною Асамблеєю ООН.

Загальний огляд Декларації, досвід світової спільноти у реалізації положень Декларації. Запровадження нового спеціального механізму - створення Робочої групи з прав селян, як частини процесу імплементації Декларації.

 

2. Продовольча безпека під час війни: виклики та можливості.

Обговорення ролі і значення малих виробників у забезпеченні продовольчої безпеки під час війни та в повоєнній відбудові, а також розширення прав селян у контексті Декларації для збереження і посилення їх впливу у продовольчому забезпеченні країни.

 

3. Реалізація прав селян у повоєнному аграрному та сільському розвитку.

Обговорення напрямів взаємодії та консолідація дій представників селянських та фермерських організацій, органів влади різних рівнів, академічної громадськості, громадянського суспільства щодо захисту прав селян в Україні; сприяння розвитку сімейних фермерських господарств для забезпечення продовольчої безпеки на локальному рівні, інші пропозиції.

 

 

Запрошуємо всіх заінтересованих взяти участь у заході!

 

Тільки об’єднавши зусилля ми зможемо здолати всі перепони у становленні правової незалежної держави!

Зареєструватися

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь