A A A K K K
для людей із порушенням зору
Пантаївська громада
Кіровоградська область, Олександрійський район

Торгівля людьми: про це важливо говорити, аби знати як діяти

Дата: 17.10.2023 14:45
Кількість переглядів: 17

 

18 жовтня відзначається Європейський день боротьби з торгівлею людьми. Більшість українців замислювалися над тим, аби поїхати на заробітки за кордон, особливо такі думки загострилася під час повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України. Але мало хто зупиняє себе на думці «Чи безпечно це для мене?». Ризики є!

Для підвищення правової освіченості громадян та недопущення виникнення ситуацій нелегальної трудової міграції, застереження шукачів роботи від шахрайства при працевлаштуванні за кордоном, запобігання економічної експлуатації фахівці служби зайнятості проводять інформаційні семінари «Ризики нелегальної трудової міграції».

Про що ж дізнаються під час цих заходів безробітні:

- переваги легального працевлаштування за кордоном;

- основні характеристики трудової міграції, причини її виникнення;

- наслідки зовнішньої нелегальної трудової міграції;

- стереотипи, що супроводжують нелегальне працевлаштування;

- ризики нелегальної трудової міграції;

- шахрайство при працевлаштуванні;

- торгівлю людьми,  формами та види торгівлі людьми тощо.

Учасники заходів виконають вправи:

  • вправа «Міфи і факти» - вправа, що допоможе безробітним позбавитися власних стереотипів, які сприяють виїзду за кордон та  упередженню нелегальному працевлаштуванню;
  • вправа «Плями на сонці» - вправа, за допомогою якої шукачі роботи дізнаються,  що необхідно мати людині, аби успішно працевлаштуватися за кордоном і які з цих реалій переважно мають наші трудові мігранти;
  • вправа «Ромашка» - вправа, що розкриває суть поняття «торгівля людьми», визначили відмінності між поняттями «постраждалий» та «потерпілий» внаслідок торгівлі людьми.

вправа «Що я знаю про наслідки нелегального працевлаштування за кордоном» - вправа, що допомагає  безробітним закріпити знання про ризики при найманні на роботу, переїзді, роботі та проживанні у країні призначення. Крім того, відбулось обговорення усіх вказаних етапів з наведенням прикладів із реального життя.

Графік запланованих заходів можна переглянути за посиланням.

Нагадаємо, що 18 жовтня – Європейський день боротьби з торгівлею людьми. Це й день був започаткований  Європейським Парламентом у 2007 році, як день консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівлі людьми, особливо жінками та дітьми, небайдужості громадськості до цього явища та візуалізації проблеми на глобальному рівні. З цієї нагоди у філіях обласного центру зайнятості та їхніх структурних підрозділах в онлайн режимі пройдуть  інформаційно-просвітницькі та інші тематичні заходи. Мета проведення цих заходів - інформування населення про ризики потрапляння в ситуації, пов’язані з торгівлею людьми, та про умови легального працевлаштування за кордоном.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь