A A A K K K
для людей із порушенням зору
Пантаївська громада
Кіровоградська область, Олександрійський район

Про стан роботи із зверненнями громадян, що надійшли до селищної ради за І квартал 2023 року

Дата: 11.07.2023 12:29
Кількість переглядів: 34

Фото без опису

 

Відповідно до вимог Указу Президента України від 07 лютого 2008 року  № 109 "Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування", на виконання розпорядження начальника обласної військової адміністрації від 16 лютого 2023 року № 151-р "Про стан роботи із зверненнями громадян, які надійшли до обласної військової адміністрації, місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування у 2022 році" Пантаївська селищна рада за І квартал 2023 року проводила роботу щодо забезпечення реалізації права громадянина на звернення у письмовому вигляді, через засоби електронного зв'язку (електронне звернення), викладене громадянином на особистому прийомі або засобами телефонного зв'язку через Урядову "гарячу лінію", Кіровоградський обласний контактний центр.

До селищної ради станом на 01 квітня 2023 року надійшло 18 звернень громадян, що на 3 звернення менше ніж за відповідний період 2022 року (21), а саме:

через органи влади – 6, т.ч.:через Кіровоградський регіональний контактний центр – 1, через Урядову гарячу лінію – 5;

поштою (електронною поштою) – 12.

Колективні та повторні звернення до селищної ради не надходили.

Аналіз надходжень заяв громадян за місцем їх проживання свідчить про те, що найбільша їх кількість звернень надійшла від жителів: смт Пантаївки – 9(50%), с. Бандурівки  – 4 (22%)  с. Диківки – 2 (11,1%), від жителів інших населених пунктів області – 3 (16,6%).

Із усіх звернень, які надійшли до селищної ради за І квартал 2023 року (18): вирішені позитивно 5, що становить 27,7% від загальної кількості,
на 7 звернень надані відповідні роз'яснення (38,8%), звернення які знаходяться на розгляді – 6 (33,3%).

Найбільш суттєві питання, які порушували громадяни у своїх зверненнях це:

соціального захисту населення – 8 (44,4%), що на 2 звернення менше у порівнянні з відповідним періодом 2022 року (10), з них найбільша кількість з питань виплати матеріальної допомоги на лікування. Особлива увага приділялась до звернень щодо надання матеріальної допомоги учасникам бойових дій, які були поранені під час виконання службового обов'язку з оборони території нашої держави;

комунального господарства – 5 (27,7%), що на 1 звернення менше ніж за січень-березень 2022 року (6), найбільша кількість питань щодо санітарного стану, благоустрою населених пунктів, будівництва та ремонту доріг, інші питання;

аграрної політики та земельних відносин – 2 (11,1%), що на 1 звернення менше ніж у 2022 році (3), найбільш актуальні у даній сфері питання щодо виплати орендної плати за землю;

діяльність органів місцевого самоврядування – 2 (11,1%);

транспортний зв’язок, а саме пільгове перевезення пасажирів – 1 (5,5%).

Взято під особистий контроль керівництва селищної ради питання розгляду звернень жінок, яким присвоєно почесне звання України "Мати-героїня", осіб з інвалідністю, військовослужбовців ЗСУ, які захищали або захищають Україну, членів їх сімей. Приділяється особлива увага вирішенню проблем, з якими звертаються ветерани війни та праці, особи з інвалідністю, громадяни, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, багатодітні сім'ї, одинокі матері та інші громадяни, які потребують соціального захисту та підтримки.

За І квартал 2023 року громадяни зазначених категорії зверталися до селищної ради, а саме: учасники бойових дій – 3; особи з інвалідністю ІІ групи – 3, особи з інвалідністю ІІІ групи – 2, інші категорії – 10.

Питання, які найбільше турбували громадян цієї категорії, це – надання матеріальної допомоги на лікування та  забезпечення пільговим проїздом.

За соціальним  станом авторів звернень: пенсіонери – 9, робітники - 1, інші категорії – 8.

За І квартал 2023 року до селищної ради через Урядову "гарячу лінію" надійшло 5 звернень, що на 4 звернення більше ніж за відповідний період 2022 року (1). Частка звернень громадян на Урядову "гарячу лінію" від загальної кількості звернень, що надійшли за І квартал 2023 року (18), складає 27,7% (5), у 2022 році (21) – 4,7% (1).

Найбільше дзвінків від населення отримано із: смт Пантаївки – 3 (16,6%), від жителів інших населених пунктів області – 2 (11,1%).

Через Кіровоградський регіональний  контактний центр (далі – контактний центр) надійшло 1 звернення, яке стосувалося запиту на інформацію щодо використання практик локальної демократії  у громадах.

Частка звернень громадян, які звернулися до контактного центру, від загальної кількості звернень, що надійшли до селищної ради у 2023 році (18), складає 5,5%.

Узагальнені відомості про організацію роботи із зверненням громадян  оприлюднюється на офіційному веб-сайті селищної ради в рубриці звернення громадян.

Діяльність селищної ради спрямована на об'єктивний, всебічний розгляд  звернень громадян, дотримання термінів їх виконання та вирішення порушених у зверненнях питань.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь