A A A K K K
для людей із порушенням зору
Пантаївська громада
Кіровоградська область, Олександрійський район

Даєте роботу внутрішньо переміщеним особам? Ви маєте про це знати!

Дата: 24.05.2023 08:53
Кількість переглядів: 42

 

Ви роботодавець і працевлаштовуєте громадян, які внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні отримали статус внутрішньо переміщеної особи? Державна служба зайнятості пропонує вам скористатися урядовою програмою та отримати компенсацію витрат на оплату праці внутрішньо переміщених осіб.

Питання отримання такої компенсації врегульоване постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2022 року № 331, якою затверджено порядок, умови, механізм виплати,  використання роботодавцем коштів такої компенсації витрат на оплату праці за кожну працевлаштовану особу з числа внутрішньо переміщених осіб за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття та інших джерел, не заборонених законодавством.

Компенсацією скористатися мають право роботодавці за умови працевлаштування внутрішньо переміщеної особи на умовах строкового або безстрокового трудового договору (контракту), гіг-контракту, зокрема за сумісництвом. Загальна тривалість надання такої компенсації 2 місяці з дня працевлаштування особи.

Розмір заробітної плати працівника повинен бути не нижчим за розмір мінімальної заробітної плати. Розмір компенсації складає 6 700 грн щомісяця за кожну працевлаштовану особу.

Компенсацією не можуть скористатися роботодавці, які є бюджетними установами (за винятком надавачів соціальних послуг), фондами загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Термін дії програми: на період воєнного часу та протягом 30 календарних днів після його скасування або припинення.

Якщо вас зацікавила ця інформація і у вас є питання, звертайтеся до філій Кіровоградського обласного центру зайнятості чи їхніх структурних підрозділів за місцем вашого перебування.  Контакти тут  https://is.gd/20aDFB Пишіть у Telegram https://t.me/dcz_kir



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь