A A A K K K
для людей із порушенням зору
Пантаївська громада
Кіровоградська область, Олександрійський район

В УКРАЇНІ ПРОДОВЖИЛИ КАРАНТИН

Дата: 04.05.2023 15:10
Кількість переглядів: 72

 

Дію карантину на території України подовжено до 30 червня 2023 року відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів та з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом                      SARS-CoV-2» (в редакції постанови від 25 квітня 2023 року № 383). Тож фізичним особам і суб’єктам господарювання рекомендовано дотримуватися протиепідемічних заходів, спрямованих на запобігання поширенню COVID-19.

За оперативними даними ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» з 20 квітня по 27 квітня 2023 року зареєстровано 331 випадок COVID-19, захворіли 294 дорослих та 37 дітей. Ситуація в області з гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 контрольована, але щодня на території області продовжують реєструватись до 50 випадків COVID-19.

Спеціалісти Держпродспоживслужби в Кіровоградській області спільно з органами місцевого самоврядування протягом дії карантину з COVID-19 проводять моніторингові обстеження щодо дотримання суб’єктами господарювання карантинних та протиепідемічних заходів. Так, з початку поточного року вже здійснено 6 669 обстежень, при 797 обстеженнях (12%) виявлено недотримання карантинних, протиепідемічних вимог. Найбільше недотримання рекомендацій виявляється на об’єктах торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами.

Зокрема, в закладах відсутні антисептики для відвідувачів у торговельних залах; відсутні дезінфекційні засоби, дозволені до використання МОЗУ, для проведення обробок контактних поверхонь; не проводиться обробка дезінфекційними засобами корзин та візків для споживачів; для дотримання правил особистої гігієни працівників відсутнє рідке мило, паперові рушники (або електросушарки для рук); відсутнє маркування для дотримання соціальної дистанції 1,5 м в місцях потенційного скупчення людей; відсутні інформаційні матеріали щодо розповсюдження та профілактики коронавірусної інфекції; відсутні марковані ємності для централізованого збору використаних засобів індивідуального захисту; працівники не дотримуються маскового режиму.

За результатами обстежень суб’єктам господарювання надаються рекомендації з попередження поширення коронавірусної інфекції відповідно до вимог постанови Кабміну від 09 грудня 2020 року № 1236 та постанов Головного державного санітарного лікаря України.

Водночас спеціалісти Держпродспоживслужби області продовжують інформаційну та роз’яснювальну роботу – рекомендується суб’єктам господарювання, в тому числі працівникам, дотримуватися протиепідемічних вимог з метою запобігання поширенню на території області гострої респіраторної хвороби COVID-19, а саме:

на входах до закладів, установ, підприємств розмістити інформаційні матеріали щодо профілактики коронавірусної хвороби COVID-19;

організувати місця для обробки рук антисептиком;

встановити марковані ємності для централізованого збору використаних засобів індивідуального захисту;

своєчасно і систематично обробляти контактні поверхні дезінфікуючими засобами, дозволеними до використання МОЗ України;

у разі значної кількості відвідувачів використовувати захисні маски.

Звертаємося до населення та суб'єктів господарювання: усім необхідно продовжувати виконувати вимоги карантинних та протиепідемічних обмежень, аби не навантажувати лікувальну мережу в період воєнного стану в Україні. Бережіть своє здоров’я та життя.

 

 

 

Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь