A A A K K K
для людей із порушенням зору
Пантаївська громада
Кіровоградська область, Олександрійський район

Традиційно в Україні 28 квітня відзначають День охорони праці.

Дата: 24.04.2023 15:12
Кількість переглядів: 55

Фото без опису

Враховуючи повномасштабну збройну агресію російської федерації проти України, яка почалася 24 лютого 2022 року, всі зусилля країни спрямовані на захист Батьківщини. 

В цей складний час бізнес та працівники підприємств – друга лінія оборони, фундамент економічної стабільності та безцінна допомога Збройним силам України.

Праця в умовах воєнного стану пов'язана з великою кількістю нових, в тому числі смертельно небезпечних ризиків, що призводять до погіршення умов праці в усіх галузях економіки. Україна несе великі втрати в цій війні і ці втрати збільшуються внаслідок загибелі працівників на робочих місцях. Так, за час збройної агресії під час виконання трудових обов’язків на виробництві постраждало 3065 працівників, у тому числі – 520 зі смертельним наслідком. Окремо наголошуємо, що безпосередньо внаслідок військової агресії, у зв’язку з ракетними обстрілами та дії вибухових предметів під час виконання трудових обов’язків на виробництві постраждало 711 працівників, з яких 252 особи зі смертельним наслідком.

В середньому три особи щодня гинуть в Україні під час роботи. За всіма нещасними випадками утворені комісії та проводяться спеціальні розслідування.

Наразі Держпраці використовує всі можливі засоби для поширення інформації з питань праці. З метою оперативного інформування Держпраці запустила Telegram бот для оперативного отримання відповідей на поширені запитання з трудового законодавства (@aks_sls_bot) та створила інформаційний портал про трудові відносини в умовах воєнного стану (pratsia.in.ua). За допомогою порталу можна отримати консультаційну допомогу Держпраці релокованим підприємствам, проконсультуватися онлайн або знайти відповіді на найбільш розповсюджені запитання. На сайті також розміщено рекомендації для роботодавців з організації охорони праці під час воєнних дій.

Враховуючи зазначене, просимо 28 квітня 2023 року долучитися до вшанування пам'яті працівників, які загинули на виробництві, як в мирний час та під час воєнного стану.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь