A A A K K K
для людей із порушенням зору
Пантаївська громада
Кіровоградська область, Олександрійський район

До уваги населення громади! Про заборону на лов (добування) водних біоресурсів у період нересту

Дата: 12.04.2023 11:26
Кількість переглядів: 89

 

Для забезпечення створення сприятливих умов природного відтворення водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах області наказом Держрибагентства у Кіровоградській області від 27 березня 2023 року № 16-74 "Про заборону добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) у період нересту та затвердження переліку меж нерестовищ на водних об’єктах Кіровоградської області у 2023 році в районі діяльності Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Кіровоградській області" затверджено терміни заборони добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) у період нересту та визначено місця масового нересту (додаються) водних біоресурсів (нерестовища).

Заборона на лов (добування) водних біоресурсів здійснюється у весняно-літній період природного відтворення (нересту) на водних об’єктах Кіровоградської області, на Кременчуцькому та Кам'янському водосховищах в межах Кіровоградської області (включаючи першу та останню дату), а саме:

у всіх річках та їх кореневих водах (руслах річок з усіма діючими рукавами, затоками, затонами) - з 01 квітня по 20 травня 2023 року;

у всіх водосховищах - з 01 квітня по 09 червня 2023 року;

у придаткових водоймах - з 01 квітня по 30 червня 2023 року.

Любительське і спортивне рибальство у період весняно-літньої заборони проводиться відповідно до Правил любительського і спортивного рибальства, затверджених наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 19 вересня 2022 року № 700 (із змінами).

ПЕРЕЛІК

меж нерестовищ у період нересту на рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) Кіровоградської області в районі діяльності Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Кіровоградській області

Річки: заплави р. Синюха від смт. Вільшанка вниз до Червонохутірської ГЕС; заплава р. Південний Буг від залізничного мосту вниз до рятувальної станції м. Гайворон; заплава р. Бешка нижче за течією від автомобільного мосту (шлях Кропивницький - Олександрія) до греблі; заплава р. Сугоклея на відстані 1 км вище від греблі, в районі м. Бобринець; заплава р. Інгул на південь від с. Інгульське (на відстані 2 км); заплава р. Велика Вись в межах від с. Кам’янка до с. Мартоноша Новоукраїнського (Новомиргородського) району.

 Кам’янське водосховище: Плавні (правий берег) - від меж міста Світловодська до дамби оз. Плоське вниз по течії; Успенські плавні від траверзу порту Горішні Плавні вниз по течії до Дереївського кар’єру; Дереївські плавні (правий берег) - від Дереївського кар’єру до риббригади ВАТ "Станція Придніпровська". Від корінного берегу до фарватеру; Куцеволівські плавні (правий берег) - від Куцеволівського кар’єру до 30-го буя. Від корінного берегу до фарватеру.

Кременчуцьке водосховище: Андрусівська затока (Олександрійський (Світловодський) район). Площа затоки - 50 га, з них мілководдя - 27 га; Цибульницька затока - від острова Московська гора траверзою на протилежний берег і вгору до гирла р. Цибульник; 500-метрова акваторія навколо островів з групи "Кінських"; 500-метрова акваторія навколо острова "Воронівка"; 500-метрова акваторія навколо островів "Лисячий" та "Павлюки".Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь