A A A K K K
для людей із порушенням зору
Пантаївська громада
Кіровоградська область, Олександрійський район

ПРО РЕЄСТРАЦІЮ КОЛЕКТИВНИХ ДОГОВОРІВ І УГОД

Дата: 11.04.2023 15:02
Кількість переглядів: 119

 

Необхідність укладення колективного договору усіма організаціями та підприємствами всіх форм власності, які використовують найману працю і мають права юридичної особи, вказана у статті 11 чинного КЗпП України.

Колективний договір є основним документом, що регулює відносини власників підприємства та найманих працівників. Соціальна значущість колективного договору полягає в тому, що цей нормативно-правовий договір забезпечує регулювання трудових відносин у сфері застосування найманої праці і укладається з метою узгодження інтересів найманих працівників і власника або уповноваженого ним органу. На сторінках колективного договору обов’язково мають знайти відображення взаємні зобов’язання сторін у вирішенні виробничих трудових і соціально-економічних питань на підприємстві. В системі нормативно-правового регулювання трудових відносин колективні договори є угодами найнижчого рівня тому їх положення обов’язково повинні відповідати змісту генеральної, галузевих і регіональних угод. Можливість укладення колективного договору діюче законодавство пов’язує з наявністю двох чинників використання найманої праці та наявність статусу юридичної особи. Відповідно до статті 15 КЗпП колективні договори підлягають повідомній реєстрації місцевими органами державної виконавчої влади. Порядок проведення такої реєстрації встановлений постановою Кабінету Міністрів України від 13 лютого 2013 року № 115 «Про порядок повідомної реєстрації галузевих і регіональних угод, колективних договорів». Реєстрація є завершальним етапом у процесі укладення та підписання колективного договору.

 

Керівники підприємств, установ та організацій громади, в яких закінчився термін дії колективного договору, доводимо до Вашого відома, що Вам необхідно поновити колективні договори.

 

Сторонам, які уклали колективні договори і угоди, необхідно привести їх у відповідність норм законодавства.

 

Додатково повідомляємо, що реєстрація колективних договорів здійснюється відділом економіки, транспорту та сільського господарства апарату Пантаївської селищної ради за адресою: смт Пантаївка, вул. Миру 7а.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь