A A A K K K
для людей із порушенням зору
Пантаївська громада
Кіровоградська область, Олександрійський район

Інформація для роботодавців і найманих працівників

Дата: 21.02.2023 10:57
Кількість переглядів: 93

Фото без опису

В умовах повномасштабної війни одним з головним чинників для Перемоги є підтримка держави, яка всі свої можливості спрямовує на забезпечення Збройних Сил України. Сплата податків важлива, як ніколи. Кожен, хто вважає себе українцем і громадянином нашої держави, має розуміти, що задекларована праця – це шлях до вільної, незалежної, економічно сильної держави!

Незадекларована праця позбавляє найманих працівників можливості захисту своїх інтересів та сприяє ухиленню від сплати податків, а відповідно і позбавляє бюджет коштів, необхідних для забезпечення збройних сил України та підтримки громадян, які постраждали від збройної агресії.

Страховий стаж і сплата ЄСВ гарантують працівникам соціальний захист: оплату лікарняних, допомогу на випадок безробіття, нещасного випадку на роботі чи професійного захворювання, пенсію.

Тому, у 2023 році на території Пантаївської громади продовжить свою роботу робоча група з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення щодо роз’яснення важливості оформлення трудових відносин.

Пантаївська селищна рада наголошує, що в умовах воєнного стану проблема легалізації трудових відносин та виплата офіційної заробітної плати, як ніколи є актуальною.

Дотримання законодавства про працю – це повага до кожного працівника, до кожного українця.

Працівники, які одержують гроші „в конвертах”, стали заручниками самих себе. Отримуючи нелегальну винагороду в результаті домовленості з роботодавцем, працівник позбавляє себе соціальних виплат та гарантій. Виплата заробітної плати у „конвертах” - тягар сучасності, який несе за собою багато негараздів як країні, так і кожному з нас.

Зрозуміло, що війна – це найгірше підґрунтя для утвердження високих трудових стандартів, але, як це не сумно звучить, вона продемонструвала переваги офіційної зайнятості, а саме - збереження хоча б частини заробітної плати від роботодавців та отримання підтримки від держави. Ці виплати пов’язані з офіційною зайнятістю, а там, де зайнятість була неофіційною – працівники постраждали, адже роботодавець просто припинив із ними будь-які відносини, а у держави відсутні підстави для нарахування і виплати відповідної допомоги.

Нагадуємо, що усна домовленість жодним чином не фіксується юридично, роботодавець сплачує стільки, скільки вважає за потрібне і доти, поки вважає за потрібне. Працівник не має жодних доказів на підтвердження дійсного розміру своєї заробітної плати та трудового стажу.

Забезпечити соціальні права під час війни – складне завдання. Проте, війна дуже сильно змінила і мобілізувала суспільство, тож маємо сподівання, що суспільство змінить і свої погляди на питання зайнятості та відмовиться від використання нелегальних трудових відносин. Адже легальна зайнятість – це не лише соціальна захищеність працівника, а ще й своєчасно сплачені податки до бюджету та підтримка нашої країни в такий важкий час, яка наближає нас до Перемоги.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь