Пантаївська громада
Кіровоградська область, Олександрійський район

Щорічно 15 лютого в Україні відзначають День учасників бойових дій на території інших держав та  річницю виведення військ з Афганістану.

Дата: 15.02.2023 10:27
Кількість переглядів: 93

 

Війна в Афганістані – це трагедія сотень тисяч людей, мужність, доблесть і героїзм, кров і біль, душевні страждання і втрати.

 Минуло вже багато років після афганської війни, проте ця трагічна сторінка до цього часу залишилася в пам’яті людей. Складні випробування збройними конфліктами довелося пройти нашим землякам.

З 1979 до 1989 року близько 150 тисяч українців пройшли через пекло Афганської війни.

Крім «афганців», цього дня вшановують і інших військових, які брали участь у різних війнах в часи СРСР та незалежної України.

Багатьом солдатам не судилося ступити на рідну землю. Священною є пам’ять про їх героїзм та мужність при виконанні інтернаціонального обов’язку та  готовність платити найдорожчу ціну – своє життя.

Схиляємо голову перед синами України, які воювали та загинули в 16-ти країнах світу.

З самого початку війни на сході України тисячі «афганців» та ветеранів інших війн добровільно стали на захист рідної землі від російських загарбників.

Переконані, що повномасштабна агресія Московії проти України буде останньою війною так званої Російської Федерації. Наші воїни-світла дадуть відсіч недолугим нападам рашистів та звільнять тимчасово окуповані території нашої країни від московської недоімперії.

Подвиг учасників бойових дій – це та велична правда історії, яку не перекреслити і не забути, це значимий приклад для сучасного покоління, особливо в умовах триваючої війни.

В цей день ми віддаємо данину поваги усім без винятку солдатам і офіцерам, рядовим і генералам, робітникам та службовцям, медичному персоналу, яким судилося стати учасниками бойових дій в Афганістані та інших “гарячих” точках планети та схиляємо голови перед світлою пам’яттю полеглих!

 

Слава героям!!! Слава ЗСУ!

Світло завжди перемагає темряву!!!

 

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь