A A A K K K
для людей із порушенням зору
Пантаївська громада
Кіровоградська область, Олександрійський район

Де фермеру взяти гроші?

Дата: 20.09.2022 15:34
Кількість переглядів: 173

 

Відповідь на це питання одна: шукати можливості. І один з варіантів — це участь у грантах. В черговий раз пропонуємо аграріям підбірку актуальних грантів.

 

1. Програма для виробників органічної продукції

Прийом заявок: до 20 вересня 2022 р.

Що можна отримати: 30 виробників отримають грантові кошти на загальну суму $150 тис. При цьому максимальний розмір однієї заявки становить $5 тис.

Хто може взяти участь: компанії виробники та оператори органічного ринку.

Умови: грантові кошти будуть спрямовані на посилення спроможності органічного сектору, підтримку органічних операторів, виробників та переробників органічних сертифікованих харчових продуктів з акцентом на збут, продажі та маркетинг на внутрішньому ринку.

Організатор: Об’єднання «Органічна Ініціатива».Фото без опису

2. Грант на розширення агробізнесу

Прийом заявок: до 5 жовтня.

Що можна отримати: грантова підтримка у розмірі до $20 тис. за умови власного внеску партнера до 50% від загального бюджету проєкту.

Для кого: для представників агросектору, а саме приватних підприємств будь-яких форм реєстрації, об'єднання виробників сільгосппродукції, комунальних підприємств та ін.

Умови: ідея проєкту повинна передбачати розширення бізнес-діяльності. Кінцевим результатом проєкту має бути збільшення прибутків місцевого населення на території, яку він охоплює, в тому числі внаслідок їхнього прямого залучення у виробничо-збутові ланцюжки;

Організатор: Данська рада у справах біженців (DRC).

 

3. Грант для експортерів

Прийом заявок: до 18 листопада 2022 р.

Що можна отримати: Від $20 тис. до $75 тис. на підприємство. Загальний бюджет програми — $ 1 млн, який буде розділено між 20 грантоотримувачами.

Хто може взяти участь: Всі сфери бізнесу включаючи агро. Грантоотримувач повинні бути зареєстрованими в Україні, як ФОП, приватний підприємець або неурядова організація, мати добру репутацію та відповідати цивільним і податковим нормам. Компанія має мати менш як 250 працівників і менш як $50 млн річного обороту.

Умови: Грант покриває до 70% витрат. Кошти можуть бути спрямовані на відновлення, реактивацію та/або розширення експортних операцій та продажів, а також залучення інвестицій для грантоотримувача.

Організатор: USAID «Конкурентоспроможна економіка України».


4. Програма для дрібних та фермерів-одноосібників

Прийом заявок: до 15 листопада 2022 р.

Що можна отримати: За 1 га земель сільгосппризначення надається допомога у розмірі 3100 грн, але не більше, ніж 372 тис. грн для одного отримувача.

Хто може взяти участь: Для господарств, що мають  у власності та/або користуванні від 1 до 120 га сільгоспугідь.

Умови: У разі, якщо земельна ділянка, що перебуває у власності/оренді отримувача, передана ним у користування іншій особі на підставі договору оренди чи суборенди, право на отримання бюджетних коштів на 1 га земель сільськогосподарського призначення має лише орендар/суборендар. Заявка подається через платформу ДАР.

Організатор: бюджетна програма «Підтримка фермерських господарств та інших виробників с/г продукції» діє за підтримки ЄС.

5. Допомога тваринникам

Прийом заявок: 15?листопада 2022 р.

Що можна отримати: На кожну корову, яка перебуває у власності отримувача, ідентифіковану та зареєстровану відповідно до законодавства станом на дату подання заявки, надається допомога  в  розмірі 5300 грн, але не більше 530 тис. грн для одного отримувача.

Для кого: Для господарств та інших виробників с/г продукції, які  мають у власності від 3 до 100 корів.

Умови: Перелік затверджених до виплати заявок формуватиметься на щомісячній основі, відтак перші виплати надійдуть фермерам вже наприкінці жовтня. Рішення про надання підтримки прийматиметься прозоро та відповідно до найкращих європейських практик. Подати заявку можна на платформі ДАР.

Організатор: бюджетна програма «Підтримка фермерських господарств та інших виробників с/г продукції» діє за підтримки ЄС.


6. Програмах для фермерів-військових

Прийом заявок: до 18:00 5 жовтня.

Що можна отримати: від 500 тис. грн до 1 млн грн.

Для кого: для ветеранів, членів сімей ветеранів війни загиблих (померлих) та членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України, які зареєстровані відповідно до вимог законодавства як ФОП або юридична особа.

Умови: Проєкти, які за результатами конкурсного відбору будуть визначені переможцями, мають бути спрямовані на реінтеграцію ветеранів та членів їх сімей до активного суспільного життя, забезпечення збереження та відновлення їх фізичного та психічного здоров’я, підтримку підприємницької діяльності ветеранів та сприяння в їх працевлаштуванні.

Організатор: Український Ветеранський Фонд.


7. Кошти для  мікробізнесу

Прийом заявок: до 15 вересня 2022 р.

Що можна отримати: гранти мікро- та малому бізнесу (від 2 до 20 працівників). 

Хто може взяти участь: представники малого та мікробізнесу в Україні, зокрема й агросектору.

Умови: грантові кошти можна використати на придбання або дофінансування купівлі обладнання, матеріалів чи товарів, будівництво або ремонт приміщень.

Організатори: благодійний фонд СпівДія у партнерстві з Startup Ukraine, Міністерством молоді та спорту України за підтримки проєкту ЄС #EU4Youth Entrepreneurship and Employment.


8. Субгранти для малих та середніх агропідприємств

Прийом заявок: до 18.00 17 січня 2023 р.

Що можна отримати: на розгляд організаторів виділяється субгрант, тобто частина гранту, що надається на безоплатній та безповоротній основі для здійснення цільових заходів.

Для кого: для господарств, що працюють на продовольчу безпеку в Україні з виробництва, післяврожайної підготовки, переробки овочів, фруктів та ягід, м’яса, молочної продукції, птиці (крім курятини) або продукції аквакультури.

Умови: ціль проєкту має передбачати підвищення потенціалу сільськогосподарських малих та середніх підприємств, які беруть участь у поточному проєкті Демо-Фермер. Також можливе фінансування проєктів зі створення продуктів із доданою вартістю.

Організатор: USAID Агро.


9. Програма для жінок-фермерок

Прийом заявок: програма триває до 1.04.2023 р.

Що можна отримати: консультативна підтримка бізнесу. Також буде оголошено конкурс грантів на закупівлю обладнання чи розхідних матеріалів для бізнесу. 

Для кого: Жінки власниці агробізнесу, які зазнали втрат від російської агресії: вимушені покинути домівки, втратили бізнес та доходи або працюють під обстрілами.

Умови: проєкт спрямований на мінімізацію наслідків російської агресії для будь-якого жіночого бізнесу в сільській місцевості. 

Організатор: Бізнес Мережа Cільських Жінок України.

 


10. Державні гранти в сервісі єРобота

Програма «єРобота» складається з 6 грантових програм, де підприємці можуть отримати гроші для створення нового або розширення діючого бізнесу, що своєю чергою сприятиме створенню нових робочих місць. Чотири з них є актуальними саме для агровиробників. Відтак бізнес може розраховувати залежно від програми на грант у сумі від 250 тис. грн до 8 млн грн.

Детальніше про програму читайте у статті «Юлія Жуланова: Фермер, який займається переробкою, може отримати до 8 млн грн грантових коштів» .

Звичайно існує упередження про те, що отримати грантові кошти важко. Насправді це стереотип: не отримує той, хто не пробує. Насамперед фермеру під ці кошти потрібна ідея, яку він легко зможе переконливо пояснити. Це фактично 50% успіху при отриманні гранту. Решта — всього лиш формальності. Тому прочитавши цю статтю, якщо реально кошти потрібні, не втрачайте свій шанс і пробуйте втілити власний проєкт у життя.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь