A A A K K K
для людей із порушенням зору
Пантаївська громада
Кіровоградська область, Олександрійський район

Використання РРО та /або ПРРО стало простішим, дешевшим, швидшим

Дата: 09.09.2022 09:11
Кількість переглядів: 104

 

Головне управління ДПС у Кіровоградській області інформує стосовно програмних реєстраторів розрахункових операцій:

  • програмний РРО передусім  має такі переваги:

- безкоштовне програмне рішення від ДПС (ПРРО) забезпечує функціонал, що відповідає  вимогам Закону про РРО. Безкоштовне рішення фіскалізації ПРРО запроваджене у промислову експлуатацію;

- можна встановити на будь-який гаджет, що підтримує операційну систему Windows чи Android і має підключення до мережі Internet  і зекономити на придбанні традиційних касових апаратів та їх обслуговуванні;

- передбачає виключно онлайн реєстрацію ПРРО в контролюючому органі;

- передбачає онлайн передачу (отримання) даних до/від фіскального серверу контролюючого органу;

- за запитом користувача передбачає автоматичне створення Z-звіту (періодичного звіту) засобами фіскального серверу;

- передача даних до ДПС забезпечується без залучення інформаційних еквайєрів;

- дозволяє працювати в режимі offline (до 36 годин поспіль та не більше 168 годин протягом календарного місяця), надіслати до ДПС дані про здійснені розрахункові операції після завершення режиму offline. На період дії правового режиму воєнного, надзвичайного стану або обставин непереборної сили: проведення розрахункових операцій, що здійснюються в режимі офлайн та використання фіскальних номерів із діапазону фіскальних номерів, сформованих фіскальним сервером контролюючого органу, можуть здійснюватися з перевищенням строків, встановлених абзацами третім і четвертим ст. 5 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

  • Суб’єкт господарювання на свій власний вибір може використовувати або класичний, або програмний РРО в залежності від своїх потреб.
  • Платники податків можуть використовувати будь-який представлений на ринку програмний РРО в залежності від своїх фінансових можливостей та функціональних потреб.
  • Зменшено вдвічі штрафну санкцію за торгівлю необлікованим товаром – з подвійної вартості до суми, на яку виявлено необлікований товар за цінами реалізації.
  • Здійснення попереднього програмування РРО/ПРРО та створення номенклатури товарів у фіскальній пам’яті реєстраторів не вимагається. Зазначення назви, ціни та кількості товарів (послуг) допускається в момент їх продажу.

Скасовано всі штрафи за несуттєві (формальні) порушення порядку застосування РРО/ПРРО (невідповідність сум, не здійснення записів, не підклеювання чеків до КОРО).

  • ДПС надає своє програмне рішення платникам податків безкоштовно. Технічна підтримка програмного рішення ДПС здійснюється в межах встановленого фінансування. Витрати користувачів безкоштовного ПРРО на технічну підтримку, супроводження, оновлення версій програмного забезпечення ПРРО від ДПС не передбачаються.
  • ДПС веде реєстр програмних реєстраторів розрахункових операцій (реєстр ПРРО).
  • ПРРО може використовуватись у будь-якій сфері крім діяльності, пов’язаної з реалізацією пального на АЗС. Таке обмеження встановлене Законом про РРО.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь