A A A K K K
для людей із порушенням зору
Пантаївська громада
Кіровоградська область, Олександрійський район

Про можливості співпраці з програмою міжнародного розвитку USAID АГРО

Дата: 12.08.2022 19:34
Кількість переглядів: 118

 

26 липня 2022 року на базі Кіровоградської регіональної торгово-промислової палати відбувся круглий стіл з координаторами Програми з аграрного і сільського розвитку (АГРО), що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку USAID (далі – Програма) на тему ″Економічний розвиток громад. Інструменти USAID АГРО″.

У ході заходу представниками Програми було презентовано головні напрямки підтримки, а саме: плодово-овочевий, м’ясо-молочний, свійська птиця, аквакультура, а також виробництво кондитерських та крафтових виробів та вирощування зернових.

Серед короткострокових планів Програми представлено грантову підтримку в таких секторах: сприяння розвитку переробних потужностей у плодоовочевому, м’ясомолочному та зерновому секторах для забезпечення продовольчої безпеки; розвиток ініціатив зі збереження, переробки та логістики зернових і олійних культур; допомога в релокації бізнесів з постраждалих територій; удосконалення взаємозв’язків виробників продовольчих продуктів та споживачів, у тому числі завдяки експорту.

На даний час, відкриті наступні грантові конкурси та пропозиції в рамках або за часткового сприяння Програми АГРО, на які можливо подати грантову заявку, ідею розвитку бізнесу/громади або значно спростити отримання кредитних коштів:

 

Підвищення спроможності демонстраційних ферм на забезпечення продовольчої безпеки України

 

Діяльність за цією субгрантовою програмою впроваджуватиметься в ланцюгах створення вартості таких як фрукти, овочі і ягоди, м’ясо-молочна продукція та продукція аквакультури та птиці (крім курятини) та охопить всю територію України, за винятком тимчасово окупованих територій за результатами військового вторгнення Російської Федерації.

Більше інформації за посиланням: https://bit.ly/3uwg41O. Надіслати запитання щодо конкурсу: agro.subawards@chemonics.com. Дедлайн - 23 березня 2023 року.

 

Конкурсний відбір ММСП для переміщення виробничих потужностей у безпечніші області України

 

Проєкт з підтримки переміщення виробничих потужностей у безпечніші області України за підтримки Програми USAID з аграрного і сільського розвитку - АГРО, розрахований на мікро, малі та середні підприємства (ММСП) - виробників і переробників овочів, фруктів, ягід, зернових, молока, м’яса (врх, свинини, барана, птиці, тощо), продукції аквакультури та виробників кондитерських і крафтових виробів. Підприємства-переможці отримають безповоротну фінансову допомогу в розмірі до 238 000 гривень для релокації власного бізнесу. У рамках ініціативи планується підтримати щонайменше 20 ММСП.

Метою проєкту є створення умов і підтримка українських агровиробників та переробників у переміщенні виробничих потужностей із зон активних бойових дій, зон підвищеного ризику та/або непідконтрольних уряду України територій до більш безпечних регіонів країни, відновлення роботи на новому місці з дотриманням стандартів якості і простежуваності безпечності виробництва продуктів харчування, формуванні нових каналів і ринків збуту, налагодженні партнерств між підприємствами регіонів України.

До участі в конкурсі допускаються ММСП, сільськогосподарські кооперативи або інші суб’єкти підприємницької діяльності, які: офіційно зареєстровані в Україні і функціонують мінімум 1 рік на момент подачі заявки на конкурс, є заснованими, створеними, та такими, що визнаються відповідними українськими органами влади ї дотримуються українського законодавства, усіх чинних норм цивільного права та податкового кодексу України та відповідають критеріям Програми.

Дедлайн для подачі повного пакету документів – 26 серпня 2022 року. 15 серпня з 10.00 до 11.00 відбудеться інформаційний вебінар для зацікавлених у конкурсі. Реєстрація на семінар: https://bit.ly/3bGtzWh

 

Програма підтримки мікро-, малих, середніх підприємств зернового напрямку в доступі до послуг зі зберігання та сушки зерна

 

Метою Програми є: підтримка стратегічних напрямків аграрного виробництва зернових та технічних культур через забезпечення ММСП додатковими потужностями та послугами з доробки, сушіння та зберігання зерна для подовження терміну реалізації вирощеної продукції та збереження сталості аграрного бізнесу. Участь можуть прийняти фізичні особи-підприємці, суб'єкти господарювання, які провадять або планують розпочати діяльність у аграрній сфері та сфері переробки та зберігання зерна.

Проєкт АГРО передбачає надання до 15 субгрантів на забезпечення ресурсної, технічної та експертної підтримки ММСП, щоб допомогти їм зберегти вирощену зернову продукцію та зміцнити стійкість свого бізнесу в умовах війни.

Для цих цілей передбачено до 300 млн. грн. фінансової допомоги від Уряду США. Остаточна сума кожного субгранту буде залежати від субгрантової діяльності та результатів переговорів. Для участі в Програмі потрібно надіслати заявки (включаючи бюджет та супровідну документацію) до 05 вересня 2022 року. Додаткову інформацію можна отримати на Facebook-сторінці Програми  

Проект AGRIANALYTICA

 

Об`єднує аграріїв, фінансові установи, постачальників матеріально-технічних ресурсів, покупців сільськогосподарської продукції, інвесторів, донорів, страхові компанії та інші бізнеси з метою забезпечення доступу до фінансів, ринків та знань на засадах ?Win-Win? для всіх учасників. Більше інформації за посиланням на онлайн-платформу: https://agrianalytica.com/uk/

 

AgroApp: можливість швидкого фінансування для МСБ у аграрній галузі

 

Спеціальна цифрова платформа AgroApp — Кредити для агробізнесу. Вона об’єднує фермерів, банки та постачальників — там можна знайти різні варіанти кредитування та обрати найбільш привабливу з огляду на особливості господарства пропозицію.

Для отримання кредиту потрібно лише заповнити заявку на сайті, вказавши код ЄДРПОУ, або через чат-бот у Telegram. Зазначити необхідну суму, обрати постачальника та банк, з якими планується співпраця. При цьому, після подання заявки через цифрову платформу автоматично надходять кредитні пропозиції, з яких можливо обрати найкращу. Більше інформації за посиланням на онлайн-платформу: https://agroapp.com.ua/uk Vkursi Zemli.

 

Аналітика для управління земельним банком

 

Сервіс для отримання аналітики про земельні ділянки, їх власників, користувачів та терміни оренди на території України. Vkursi Zemli допомагає агробізнесу та громадам ефективно управляти своїми земельними ресурсами, а для сервісних та фінансових компаній дозволяє краще орієнтуватись у бізнесі своїх клієнтів. Більше інформації за посиланням: https://vkursi.pro/zemli

 

Expo Profi: Agrifood - time to export

 

Проєкт являє собою інформаційно-консультаційний центр щодо виходу українських компаній на міжнародні ринки та посилення їх присутності за кордоном. Робота Центру спрямована як для компаній, які ще не мають досвіду експорту, але планують виходити на зарубіжні ринки, так і для компаній, які вже мають досвід експорту. Більше інформації за посиланням: https://tradewithukraine.com/forma-dlyazapovnenya

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь