A A A K K K
для людей із порушенням зору
Пантаївська громада
Кіровоградська область, Олександрійський район

Що чекає на колаборантів!

Дата: 12.08.2022 11:14
Кількість переглядів: 345

 

Стаття 111-1 КК «Колабораційна діяльність», яка є найбільшою статтею за обсягом і складається з 8 частин і примітки.

Стаття передбачає багато діянь, вчинення яких буде розцінюватися як колабораційна діяльність і виходить далеко за діяльність у політичному житті. За що будуть карати?

По-перше, публічне заперечення здійснення збройної агресії проти України. Наприклад, якщо навіть ваш колега писатиме, що Росія не веде ніякої війни, а проводить операцію “освобождения”, це є підставою для повідомлення в органи безпеки. Це стосується і публічних закликів до підтримання рішення, дій держави-агресора, збройних формувань, окупаційної адміністрації, до співпраці з ними, до невизнання поширення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями України, до проведення незаконних виборів, референдумів на тимчасово окупованій території.

Незважаючи на те, що у примітці розкривається зміст низки понять (публічні заклики, заходи політичного характеру, здійснення інформаційної діяльності), деякі норми сформовані недостатньо чітко, що може ускладнити їхнє застосування. Наприклад, неможливо однозначно визначити, що вважатиметься публічними закликами до співпраці з державою-агресором та чи будуть каратися, приміром, публічні заклики до співпраці в обміні полоненими.

По-друге, колабораційною діяльністю вважається і економічна допомога та співпраця з ворогом. Передання матеріальних ресурсів незаконним збройним чи воєнізованим формуванням. Провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором, незаконними органами влади.

По-третє, воєнно-політична співпраця. Добровільне зайняття посад в окупаційних органах. Наприклад, робота в “народній поліції” окупаційної влади. Або організація незаконних виборів чи референдумів, участь у незаконних збройних формуваннях тощо.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь