A A A K K K
для людей із порушенням зору
Пантаївська громада
Кіровоградська область, Олександрійський район

Які зміни відбулись у законодавстві з питань надання допомоги по частковому безробіттю?

Дата: 17.06.2022 09:52
Кількість переглядів: 100

 

07 травня 2022 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо функціонування сфер зайнятості та загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття під час дії воєнного стану», яким внесено зміни до Закону України «Про зайнятість населення». Зокрема, статтю 47 викладено в новій редакції, а статтю 47-1 – виключено.

Нагадаємо, що зазначеними статтями були врегульовані питання надання допомоги по частковому безробіттю (стосується найманих працівників роботодавців, які займаються виробництвом) та допомоги по частковому безробіттю на період дії карантину (відповідно).

Чинна редакція статті 47 Закону України «Про зайнятість населення» передбачає, що допомога по частковому безробіттю – це вид державної підтримки застрахованих осіб (працівників та фізичних осіб-підприємців) у разі втрати ними частини заробітної плати (доходу) у зв’язку із зупиненням (скороченням) виробництва продукції (виконання робіт, надання послуг) з причин економічного, технологічного характеру, виникнення надзвичайної ситуації, введення надзвичайного або воєнного стану, встановлення карантину.

Отже, у чинній редакції статті 47 об’єднані питання надання допомоги по частковому безробіттю відносно найманих працівників роботодавців, що займаються виробництвом, найманих працівників та фізичних осіб-підприємців, що знаходяться в стані часткового безробіття внаслідок встановлення карантину та введення воєнного стану.

Для надання допомоги по частковому безробіттю Кабінету Міністрів України необхідно прийняти постанову, в якій має бути затверджено порядок, строки, розмір та критерії її надання, порядок повернення коштів такої допомоги. Після затвердження такої постанови відповідна інформація буде розміщена на сторінці Кіровоградського обласного центру зайнятості у Фейсбуці.

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь