A A A K K K
для людей із порушенням зору
Пантаївська громада
Кіровоградська область, Олександрійський район

Як вберегтися від мінної небезпеки

Дата: 02.06.2022 11:30
Кількість переглядів: 561

 

 

Земля приховує безліч небезпечних знахідок, наштовхнутися на які можна в найнесподіваніших місцях. Їх активація відбувається від найменшого зовнішнього впливу: удар, тертя, струс, нагрівання. Знання заходів безпеки допоможе уникнути загрози і врятувати життя. Адже основною причиною нещасних випадків є грубе порушення елементарних правил безпеки: спроби взяти в руки, пересунути або розібрати предмет, биття по ньому, кидання у відкритий вогонь або у воду.

Окупанти мінують українські міста та села, щоб заподіяти максимальну шкоду цивільному населенню. Диверсійно-розвідувальні угрупування ворога в населених пунктах (в тому числі, де немає бойових дій) можуть залишати на вулиці заміновані мобільні телефони, зброю або її деталі, аптечки, дитячі іграшки.

Також у містах та селах окупанти використовують так звані "розтяжки", непомітні на перший погляд. Їх можуть застосовувати біля вхідних дверей у будинок, тощо. Крім того, "розтяжки" та інші вибухонебезпечні предмети активно використовують біля місць ведення бойових дій та розташування військових позицій, поблизу тимчасових польових складів окупантів.

ДСНС України фіксує також випадки мінування тіл загиблих людей.

Вибухівка може спрацювати від тертя, удару чи інших механічних дій.

У випадку виявлення підозрілих предметів або боєприпасів НЕ МОЖНА: підходити, піднімати, підбивати ногою, користуватись радіоелектронними засобами в місцях знахідок. Потрібно негайно відійти на безпечну відстань та повідомити служби порятунку за номером 101 або 102, попередити оточуючих про можливу небезпеку.

Немає безпечних мін і немає безпечної поведінки з мінами. Тільки спеціально навчені фахівці можуть з ними правильно поводитися.

Закликаємо дорослих! Не залишайте дітей без нагляду, особливо після повернення на деокуповані території. Розповідайте дітям про мінну небезпеку.

Небезпечними є не тільки ті міни, які підкладають в натуральному вигляді. Небезпечними в першу чергу є боєприпаси, які впали на землю і не розірвалися. Вони можуть виглядати як частинка ракети, як просто якийсь шматок боєприпасу, як уламок.

Бережіть себе, дотримуйтесь правил поводження з вибухонебезпечними предметами.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь