A A A K K K
для людей із порушенням зору
Пантаївська громада
Кіровоградська область, Олександрійський район

ДО ВІДОМА ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ!

Дата: 13.05.2022 11:22
Кількість переглядів: 501

 

Міністр соціальної політики України Марина Лазебна, Голова делегації Місії Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні Паскаль Хундт та Президент Товариства Червоного Хреста України Микола Поліщук підписали тристоронній Меморандум про взаєморозуміння щодо надання грошової допомоги вразливим категоріям населення України, які постраждали внаслідок бойових дій.

В рамках реалізації Меморандуму право на виплату додаткової грошової допомоги за рахунок коштів Місії Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні (МЧКХ) та Товариства Червоного Хреста України (ТЧХУ) матимуть окремі вразливі категорії населення, зокрема із числа внутрішньо переміщених осіб.

Розмір допомоги становитиме 2500 гривень на кожного отримувача в місяць.

Мінімальний термін надання допомоги складає 1 місяць із можливістю подальшого збільшення тривалості надання допомоги та перегляду критеріїв з огляду на потреби та наявність необхідного фінансування.

Виплата такої грошової допомоги здійснюється додатково, незалежно від отримання особою інших видів допомоги, зокрема виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам.

Для отримання допомоги Міністерство соціальної політики формує і передає Місії Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні або Товариству Червоного Хреста України перелік отримувачів взаємоузгоджених вразливих категорій, відомості про яких містяться в інформаційних базах даних Міністерства соціальної політики, зокрема Єдиній інформаційній базі даних про внутрішньо переміщених осіб, або осіб, які подали заявку на отримання допомоги шляхом заповнення форми на інформаційній платформі “єДопомога” www.edopomoga.gov.ua .

Планується, що програма грошової підтримки за рахунок коштів МЧКХ та ТЧХУ охопить майже 1 млн. людей з вразливих категорій населення України, які постраждали внаслідок військової агресії Російської Федерації проти України.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь