A A A K K K
для людей із порушенням зору
Пантаївська громада
Кіровоградська область, Олександрійський район

Що не можна повідомляти і показувати під час війни

Дата: 12.05.2022 10:54
Кількість переглядів: 362

 

Успішність ворожих воєнних операцій та збройних ударів  залежить від розвідки місцевості і отримання точної, достовірної та об’єктивної інформації про ситуацію в конкретних місцях, аби прив’язати отримані факти до конкретних координат.

Ворожі служби аналізують онлайн-джерела, шукають, ідентифікують та опрацьовують дані. І навіть якщо зібрана інформація з відео, фотографій та текстів не використовується безпосередньо для ідентифікації цілей збройних ударів, інформація про удари та їх наслідки, про стан інфраструктури, про морально-психологічні вразливості людей може бути використана для спеціальних інформаційних акцій на шкоду нашій армії.

Для планування ударів потрібна розвідувальна інформація на місцевості та прив’язка до орієнтирів і конкретних координат.

У соцмережах, у публічних виступах та коментарях для ЗМІ не називайте точні цілі і об’єкти враження.

Не варто повідомляти інформацію щодо наявності чи відсутності протиповітряної оборони і вказувати географічні дані.

Не треба публічно розголошувати, що для заїзду в населений пункт залишилась безпечною лише одна дорога, і називати, яка саме.

Не розміщуйте фото або відео місцевості, де був обстріл або впав снаряд. Не можна публікувати відео з ракетами, що летять, моментами влучання снарядів тощо. Не вказуйте точну адресу, координати, докладний опис місця. Така інформація допомагає окупантам координувати свої дії.

Не можна публікувати відео з розпізнавальними знаками: таблички з назвами вулиць, номерами будинків, великі магазини та супермаркети, станції метро, заводи та підприємства.

Не можна публікувати кадри роботи української протиповітряної оборони. Таку роботу можна визначити по характерному вибуху в повітрі та феєрверку.

Ні в якому разі не виходьте під час сигналу повітряної тривоги з укриттів, не підходьте до вікон, не виходьте на балкони, щоб зробити фото або відео.

Пам'ятайте, що ефективна повітряна оборона — це коли ворог про неї не знає і не має уявлення, звідки може прилетіти. Всі публікації фото і відео з вильотами або влучаннями ракет демаскують системи протиповітряної оборони.

Після закінчення повітряної тривоги та обстрілів не фіксуйте пошкодження будівлі або об'єктів інфраструктури.

Не повідомляйте номери шкіл, лікарень, дитячих садків, супермаркетів або інших об'єктів.

Також, просимо Вас не висвітлювати у соціальних мережах, засобах масової інформації питання щодо надання допомоги військовим формуванням, медичним закладам, у яких проходять лікування поранені військовослужбовці, з метою недопущення витоку інформації про вищезазначені установи (назви, місце розташування тощо).


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь