A A A K K K
для людей із порушенням зору
Пантаївська громада
Кіровоградська область, Олександрійський район

СПАЛЮВАННЯ CУХОЇ ТРАВИ ТА СМІТТЯ ПІД ЗАБОРОНОЮ!!!

Дата: 11.05.2022 10:03
Кількість переглядів: 335

 

З настанням весняного періоду збільшилась кількість випадків випалювання сухого листя та трави. Наслідками є шкода задіяна флорі та фауні, а також дим, який не дає людям вільно дихати. Горіння трави вздовж автомобільних доріг створює практично нульову видимість, що призводить до ДТП.

Крім того, вдень стовп диму видно за декілька кілометрів, а вночі вогонь – як маячок, що демаскує місцезнаходження населених пунктів.

Ліквідація зазначених пожеж потребує значних невиправданих витрат паливо-мастильних матеріалів, яких у теперішній час і так обмаль.

03 березня 2022 року відбулися зміни до кримінального кодексу України, якими передбачено посилення відповідальності за злочини проти основ національної безпеки в умовах воєнного стану.

Зокрема, у статті 113 «Диверсія» до переліку злочинів додано також навмисні підпали, зокрема й сухої рослинності. Для порушників передбачено покарання у вигляді ув’язнення строком 15 років з конфіскацією майна.

Згідно ст.77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за несанкціоноване випалювання сухої природної рослинності накладається штраф у розмірі до 6120 грн. Крім того, згідно ст.245 Кримінального Кодексу України знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, а також стерні, сухої рослинності або її залишків карається штрафом до 8500 грн або позбавленням волі на строк до 5-ти років. Ті самі дії, якщо вони спричинили загибель людей, масову загибель тварин або інші тяжкі наслідки передбачають позбавлення волі до 10-ти років.

Під час воєнного стану такі дії становлять додаткову небезпеку, відволікають від виконання бойових завдань підрозділи рятувальників, військових та правоохоронців, а відтак, знижують обороноздатність країни.

Враховуючи вищевикладене, наголошуємо на ЗАБОРОНІ спалювання опалого листя та сухої трави.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь