A A A K K K
для людей із порушенням зору
Пантаївська громада
Кіровоградська область, Олександрійський район

ДО УВАГИ НАСЕЛЕННЯ ! В Україні запускають масштабну ініціативу "Сади Перемоги"

Дата: 05.04.2022 08:56
Кількість переглядів: 197

 

 

      "Сади Перемоги" – всеукраїнська ініціатива, спрямована на ефективне використання доступних земельних ділянок і спрямування ресурсів для вирощування продуктів харчування задля недопущення продовольчої кризи в Україні. Ініціатива включає консультаційну підтримку громадам та домогосподарствам щодо організації Садів Перемоги, ефективного городництва, зберігання та переробки вирощеної продукції, а також комунікаційні заходи, спрямовані на заохочення кожної українки та українця долучитися до вирощування вдома.

           Ініціативу запроваджують Міністерство розвитку громад та територій України  і Міністерство аграрної політики та продовольства України спільно з проєктом міжнародної технічної допомоги "Супровід урядових реформ в Україні" (SURGe), що впроваджується Alinea International за фінансової підтримки Уряду Канади.

Як відомо, війна, розв’язана Росією в Україні призводить до продовольчої кризи в країні. За попередньою оцінкою Програми розвитку ООН, внаслідок війни, майже 30% населення України потребуватиме життєво необхідної гуманітарної допомоги. Близько 18 млн. осіб безпосередньо зіткнеться з наслідками війни, а понад 7 млн. стануть внутрішньо переміщеними особами.

             Так, через військові дії у 2022 році Україна може недоотримати близько 42% щорічного врожаю зернових і зернобобових; 53% гречки; 68% помідорів; 36% картоплі, 46% цибулі; 38% моркви; 45% огірків, 32% капусти; 35% буряків та багатьох інших культур, що вирощувалися на території країни. На практиці це означає, що третина українців матимуть проблеми в отриманні достатньої кількості харчових продуктів –  і це реальна загроза, яка вимагає швидкої та дієвої відповіді.

 

 

         "Сади Перемоги" це відповідь українців окупантам на загрозу голоду. Це про самозайнятість сотень тисяч людей, відволікання від психологічного тиску війни і забезпечення продуктами харчування своїх родин, сусідніх регіонів, всіх служб, що знаходяться на передовій.

Запрошуємо долучитись до ініціативи “Сади Перемоги”.

Більше інформації про ініціативу "Сади Перемоги" можна дізнатися на сайті та у соціальних мережах.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь