Пантаївська громада
Кіровоградська область, Олександрійський район

ДО УВАГИ НАСЕЛЕННЯ ! В Україні запускають масштабну ініціативу "Сади Перемоги"

Дата: 05.04.2022 08:56
Кількість переглядів: 225

 

 

      "Сади Перемоги" – всеукраїнська ініціатива, спрямована на ефективне використання доступних земельних ділянок і спрямування ресурсів для вирощування продуктів харчування задля недопущення продовольчої кризи в Україні. Ініціатива включає консультаційну підтримку громадам та домогосподарствам щодо організації Садів Перемоги, ефективного городництва, зберігання та переробки вирощеної продукції, а також комунікаційні заходи, спрямовані на заохочення кожної українки та українця долучитися до вирощування вдома.

           Ініціативу запроваджують Міністерство розвитку громад та територій України  і Міністерство аграрної політики та продовольства України спільно з проєктом міжнародної технічної допомоги "Супровід урядових реформ в Україні" (SURGe), що впроваджується Alinea International за фінансової підтримки Уряду Канади.

Як відомо, війна, розв’язана Росією в Україні призводить до продовольчої кризи в країні. За попередньою оцінкою Програми розвитку ООН, внаслідок війни, майже 30% населення України потребуватиме життєво необхідної гуманітарної допомоги. Близько 18 млн. осіб безпосередньо зіткнеться з наслідками війни, а понад 7 млн. стануть внутрішньо переміщеними особами.

             Так, через військові дії у 2022 році Україна може недоотримати близько 42% щорічного врожаю зернових і зернобобових; 53% гречки; 68% помідорів; 36% картоплі, 46% цибулі; 38% моркви; 45% огірків, 32% капусти; 35% буряків та багатьох інших культур, що вирощувалися на території країни. На практиці це означає, що третина українців матимуть проблеми в отриманні достатньої кількості харчових продуктів –  і це реальна загроза, яка вимагає швидкої та дієвої відповіді.

 

 

         "Сади Перемоги" це відповідь українців окупантам на загрозу голоду. Це про самозайнятість сотень тисяч людей, відволікання від психологічного тиску війни і забезпечення продуктами харчування своїх родин, сусідніх регіонів, всіх служб, що знаходяться на передовій.

Запрошуємо долучитись до ініціативи “Сади Перемоги”.

Більше інформації про ініціативу "Сади Перемоги" можна дізнатися на сайті та у соціальних мережах.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь