A A A K K K
для людей із порушенням зору
Пантаївська громада
Кіровоградська область, Олександрійський район

Особливості надання адміністративних послуг на час дії воєнного стану в Україні

Дата: 23.03.2022 17:49
Кількість переглядів: 260

 

На період дії воєнного стану та протягом одного місяця після його припинення чи скасування законодавством визначені деякі особливості надання адміністративних послуг.

Постановою Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2022 року № 165 "Деякі питання реалізації прав, свобод і законних інтересів фізичних та юридичних осіб" зупинено строки надання адміністративних послуг суб'єктами їх надання та строки видачі дозвільними органами документів дозвільного характеру на час воєнного стану в Україні. Поновлення зупинених строків буде здійснено у місячний строк після припинення чи скасування воєнного стану на відповідній території України.

Зазначеною Постановою зупинено строки, але не припинено надання державних соціальних послуг. З метою забезпечення доступності та зручності для суб'єктів звернень здійснюється безперервне надання послуг через Центр надання адміністративних послуг Пантаївської селищної ради. Просимо Вас своєчасно звертатись та подавати документи для подальшого отримання державних допомог, субсидій та пільг.

Виплати соціальної допомоги здійснюються і в разі пропущення строку переогляду допомоги чи фізичної неможливості подання документів, зокрема вказане рішення стосується:

- допомоги малозабезпеченим сім'ям;

- допомоги на дітей одиноким матерям;

- допомоги на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування;

- допомоги на дітей, хворих на тяжкі хвороби, яким не встановлено інвалідність;

- щомісячної грошової допомоги особі, яка проживає разом з особою з інвалідністю I чи II групи внаслідок психічного розладу;

- тимчасової державної допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або місце проживання їх невідоме;

- щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам;

- тимчасової державної соціальної допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату;

- державної соціальної допомоги особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю, державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію.

Після припинення чи скасування воєнного стану протягом одного місяця слід буде оновити документи, необхідні для продовження отримання вказаних допомог. Надання державної соціальної допомоги на період введення воєнного стану врегульоване постановою Кабінету Міністрів України від 7 березня 2022 року № 214 "Деякі питання надання державної соціальної допомоги на період введення воєнного стану".

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь