A A A K K K
для людей із порушенням зору
Пантаївська громада
Кіровоградська область, Олександрійський район

В Україні триває другий етап мобілізації

Дата: 18.03.2022 13:43
Кількість переглядів: 197

 

24 лютого 2022 року після вторгнення росії на територію України та початку повномасштабної війни Президент України Володимир Зеленський видав указ "Про загальну мобілізацію". Наразі в Україні відбувається друга хвиля мобілізації 2022 року, коли до виконання бойових завдань призивають військовозобов'язаних громадян, які до 2014 року проходили строкову службу чи служили за контрактом.

Загалом загальна мобілізація проходить в 4 етапи (хвилі):

Перша хвиля мобілізації - призивали оперативний резерв, тобто колишніх військовослужбовців віком до 40 років, які мали бойовий досвід та відслужили в армії чи за контрактом.

Друга хвиля мобілізації (відбувається зараз) - військовослужбовці, які від 2014 року проходили термінову службу чи служили за контрактом.

Третя хвиля мобілізації - військовозобов'язані громадяни, які закінчили військові кафедри ВНЗ як офіцери запасу (і не призивалися під час попередніх двох хвиль).

Четверта хвиля мобілізації - всі жителі країни, які не мають фізичних чи вікових обмежень (для комплектування військових формувань і ЗСУ).

Призову під час мобілізації підлягають:

військовозобов’язані;

резервісти;

чоловіки/жінки 20-60 років, які проходили військову службу, або є офіцерами запасу та мають військово-облікову спеціальність (ВОС).

Всі громадяни віком від 18 до 60 років зобов'язані з'явитися за викликом територіального центру комплектування та соціальної підтримки та стати на військовий облік для визначення призначення у воєнний час. Проте призиватимуть не всіх, а необхідну кількість призовників визначає генеральний штаб ЗСУ.

Шановні жителі громади та внутрішньо переміщені особи! Якщо Ви належите до категорій, які підлягають призову у цих хвилях мобілізації, і не отримали виклику військового комісаріату, рекомендуємо Вам самостійно прибути до відповідного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Відповідно до статті 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язані:

заброньовані за органами державної влади, місцевого самоврядування та підприємствами;

визнані тимчасово непридатними до військової служби за станом здоров’я;

чоловіки і жінки, які утримують трьох і більше неповнолітніх дітей, або самостійно виховують дитину (дітей) до 18 років, або які утримують неповнолітню або повнолітню дитину з інвалідністю (в залежності від ступеня порушення);

піклувальники, усиновителі, опікуни, які виховують неповнолітніх дітей-сиріт;

ті, хто зайнятий постійним доглядом за особами, які його потребують (у разі, якщо немає інших осіб, які могли б здійснювати такий догляд);

працівники органів військового управління, підприємств, організацій, установ.

У разі неприбуття за викликом територіального центру комплектування та соціальної підтримки та ухилення від призову на військову службу під час мобілізації передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

Захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України, шанування її державних символів є обов'язком громадян України.

Українці! Ми вільні думками та вчинками! Ми єдині! Ми вистоїмо та переможемо! Слава Україні!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь