A A A K K K
для людей із порушенням зору
Пантаївська громада
Кіровоградська область, Олександрійський район

Асоціації міст України: Прийнято закон, за яким 10% коштів від продажу земель комунальної власності вилучатимуться до держбюджету.

Дата: 18.02.2022 08:29
Кількість переглядів: 315

 

Верховна Рада України прийняла Закон України "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо зарахування акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі тютюнових виробів", який доповнює джерела доходів Державного та місцевого бюджетів доходами від продажу земель сільськогосподарського призначення.

Так, Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин» передбачив право фермерів викуповувати земельні ділянки сільськогосподарського призначення з державної та комунальної власності, які перебувають у них в постійному користуванні

Однак надходження до бюджетів територіальних громад від продажу цих земель наразі заблоковані через відсутність відповідного коду доходів у Класифікаторі доходів бюджету. Прийняті зміни до Бюджетного кодексу дозволять Міністерству фінансів внести зміни до цього Класифікатора та розблокувати викуп земельних ділянок, які перебувають у постійному користуванні фермерів.

Окрім того, прийнятий закон передбачає, що 90% коштів від продажу земельних ділянок зараховуватимуться до бюджетів територіальних громад, а 10% - до Державного бюджету.

 

Асоціація міст України вважає, що такі зміни порушують права територіальних громад розпоряджатися своїм майном та отримувати доходи від його реалізації, та звертає увагу, що після прийняття закону про «земельну децентралізацію» землі під такими фермерськими господарствами перейшли до комунальної власності.

(за матеріалами АМУ)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь