A A A K K K
для людей із порушенням зору
Пантаївська громада
Кіровоградська область, Олександрійський район

Дитині потрібна сім'я

Дата: 14.02.2022 13:23
Кількість переглядів: 356

Фото без опису

Сім’я – яке близьке та зрозуміле для нас слово. Ми з дитинства відчуваємо материнські ніжність та тепло, батьківську допомогу та мудре слово. Та є діти, які недобровільно позбавлені цього почуття. Відсутність батьківського тепла, маминої колискової на ніч, іграшок та подарунків на свята від рідні – усе це є життя дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Ці діти живуть в інтернатах, мають одяг та їжу, влітку вони відпочивають в оздоровчих таборах, але єдине – їх ніхто не чекає, і нікому пожалітись про забите коліно чи свій успіх. Саме тому наша держава підтримує створення сімейних форм виховання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, а саме прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу.

Прийомна сім’я – сім’я або окрема особа, яка не перебуває у шлюбі, що добровільно за плату взяла на виховання та спільне проживання від одного до чотирьох дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Дитячий будинок сімейного типу – окрема сім’я, що створюється за бажанням подружжя або окремої особи, яка не перебуває у шлюбі, які беруть на виховання та спільне проживання від п’яти до десяти дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, враховуючи рідних. Дитячий будинок сімейного типу може бути створений на власній житловій площі кандидатів у батьки-вихователі або орендованій житловій площі (за умови укладення договора оренди не менше ніж на п’ять років та нотаріально посвідченого такого договору) за наявності відповідних санітарно-гігієнічних і побутових умов (необхідної житлової площі, житлового приміщення у належному стані), необхідних меблів, побутової техніки та інших предметів тривалого вжитку.

Вихованці перебувають у дитячому будинку сімейного типу до досягнення повноліття, а в разі продовження навчання у професійно-технічному, вищому навчальному закладі І-ІV рівню акредитації – до його закінчення, але не пізніше досягнення ними 23-х річного віку.

Прийомній сім’ї та дитячому будинку сімейного типу щомісяця виділяється державна соціальна допомога на кожну прийомну дитину для придбання одягу, взуття, м’якого інвентарю, лікарських засобів, предметів особистої гігієни, іграшок, книжок, продуктів харчування тощо. Розмір державної соціальної допомоги становить 2,5 прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку, для дітей з інвалідністю – 3,5 прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку. Для осіб з числа дітей сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування віком від 18 до 23 років, які навчаються у закладах загальної середньої освіти, за денною формою навчання, у закладах професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, до закінчення відповідних закладів освіти розмір державної соціальної допомоги становить 2,5 прожиткового мінімуму для працездатної особи, для осіб з інвалідністю – 3,5 прожиткового мінімуму для працездатної особи. Розмір грошового забезпечення встановлюється на рівні одного прожиткового мінімуму для працездатної особи на кожну дитину-вихованця та кожну прийомну дитину. Також призначається грошове забезпечення для прийомних батьків, яке становить 35% розміру соціальної допомоги на кожну прийомну дитину. Кошти, що належать вихованцям, такі як пенсія, аліменти чи інші види державної допомоги, переходять у розпорядження прийомних батьків, батьків-вихователів і витрачаються на утримання вихованців.

При влаштуванні дітей до дитячого будинку сімейного типу та прийомної сім’ї вихованці мають право підтримувати особисті контакти з батьками та іншими родичами, якщо це не суперечить їх інтересам і не заборонено рішенням суду.

Проблема дитячого сирітства з кожним днем стає більш актуальною і болючішою темою для нашого суспільства. Саме Ваша сім’я може стати для прийомної дитини осередком любові і тепла, якої вона прагне. Ваш вчинок зробить цей світ добрішим, а дитину щасливою. Ваша дитина на Вас чекає!

Якщо Ви виявили бажання стати прийомними батьками або батьками-вихователями, звертайтеся до служби у справах дітей та сім’ї Пантаївської селищної ради за адресою: смт. Пантаївка, вул. Магістральна, буд.49, каб.
№ 1.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь