A A A K K K
для людей із порушенням зору
Пантаївська громада
Кіровоградська область, Олександрійський район

Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту.

Дата: 27.01.2022 13:15
Кількість переглядів: 473

 

27 січня – скорботна дата для всього людства. У цей день Україна разом зі всією світовою спільнотою вшановує пам’ять жертв Голокосту ? однієї з найстрашніших та найжорстокіших сторінок історії людства ХХ сторіччя.

Пам'ятну дату запровадила Генеральна асамблея ООН Резолюцією №60/7 від 1 листопада 2005 року. Україна приєдналась до вшанування Міжнародного дня пам'яті жертв Голокосту у 2012 році.

Нацистська расова політика базувалася на дискримінаційних заходах, що з часом переросли у масові страти. За роки війни нацисти цілеспрямовано знищували людей лише за етнічними особливостями, тож близько 6 мільйонів євреїв було жорстоко винищено, з них півтора мільйона дітей, що становить третину від загальної чисельності євреїв в усьому світі в той час. Це була спроба знищити цілий народ, тому геноцид єврейського народу в роки війни отримав назву – Голокост.

В Україні він відрізнявся особливою жорстокістю, розстріли відбувалися поруч із населеними пунктами. Найбільшою братською могилою знищення євреїв на мапі Голокосту на території України стало урочище Бабин Яр. Із вересня 1941 року до кінця вересня 1943-го він був місцем регулярних розстрілів та захоронень, які проводилися військовими і поліцією окупаційної нацистської влади.

У День скорботи та пам’яті ми схиляємо голови перед тими, чиї житті забрали страшні події тих часів та згадуємо українців, які героїчно намагалися їм допомогти, і нерідко платили за це своїм життям.

Ми маємо знати та пам'ятати про переломні моменти і трагічні сторінки нашої історії та не допустити повтору цих подій, адже тільки усвідомлюючи минуле, можна розраховувати на мирне майбутнє.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь