A A A K K K
для людей із порушенням зору
Пантаївська громада
Кіровоградська область, Олександрійський район

Проблема стихійної торгівлі не нова

Дата: 24.08.2021 14:36
Кількість переглядів: 227

Проблема стихійної торгівлі не нова. Цілком зрозуміло, що ця тема є дуже болючою. Адже стихійна торгівля фізичних осіб створює як недобросовісну конкуренцію з легальною торгівлею, так і призводить до несплати податків.

Здавалось б, нормальна людина має розуміти, що купуючи продукти харчування, особливо це стосується м’ясної, молочної продукції, риби вона наражає на небезпеку власне здоров’я та здоров’я членів сім’ї. Власник, зрозуміло, нахвалює свій товар, однак гарантії щодо якості пропонованих продуктів харчування дати не може.

Несвідомі громадяни надають перевагу продуктам харчування, які реалізують із землі невідомі продавці, не замислюючись про якість цих продуктів, ким та в яких умовах вони виготовлені і транспортувались. Не звертають увагу на бруд, що летить на продукти з вулиці від машин та з-під ніг перехожих. Не згадують вони повідомлення в засобах масової інформації про гострі кишкові отруєння серед тих осіб, які вживали продукти придбані зі стихійних ринків, вважаючи що з ними цього не трапиться.

В основному на "стихійних ринках" реалізується продукція, яка не проходить лабораторного контролю. Крім того, у жодному випадку не дотримуються умови зберігання, транспортування і реалізації м’ясо-молочної та іншої продукції. Також відсутня інформація для споживача щодо кінцевого терміну придатності харчового продукту, який потребує спеціальних умов. Така продукція несе велику загрозу здоров’ю і життю людей!

Серед продуктів, які реалізуються з землі, найбільш небезпечними є молоко та молочні продукти. Вживання молочної продукції невідомого походження (відсутні дані про стан здоров’я корови та результати лабораторних досліджень продуктів), придбаної у громадянина, який не пройшов медогляд та не має допуску до роботи з харчовими продуктами - прямий шлях до інфекційних захворювань. Ні про яку користь від молока в цьому випадку вже не йдеться, лише про шкоду.

Також не можна купувати молоко в пластикових пляшках, які є предметами одноразового використання і мають не завжди відоме походження (іноді пляшки збирають на сміттєзвалищах, і не завжди ретельно миють). Викликає відразу лише думка про те, що з тої пляшки пили можливо хворі інфекційними хворобами люди мінеральну воду або солодкий напій без використання посуду. Та не зважаючи на це - купують!

Висновок - попит породжує пропозицію: доки люди будуть купувати у вуличних торговців, доти існуватиме стихійна торгівля, тому жодні адміністративні заходи з рейдовими перевірками не зможуть повністю знищити це явище. Для її ліквідації, в першу чергу, повинні налаштовуватись самі люди.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь