A A A K K K
для людей із порушенням зору
Пантаївська громада
Кіровоградська область, Олександрійський район

З ДНЕМ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ! В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!

Дата: 21.01.2022 11:08
Кількість переглядів: 211

З ДНЕМ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ! В ЄДНОСТІ НАША СИЛА!

 

Український народ щороку 22 січня святкує День Соборності України. Це визначне свято для всіх українців, воно нагадує нам, що Україна соборна, самостійна та незалежна держава, а ми – єдиний народ!

День соборності України – символічне і важливе свято для кожного українця, адже саме в цей день 1919 року на Софіївській площі у Києві під урочистості проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки, який увійшов в історію українського народу, як свято національної єдності. Хоча реалізувати цю мету на той час не вдалося, ще знадобилося багато часу, щоб об'єднати східну та західну частини України в єдину країну.

Головною традицією у цей день є утворення "живого ланцюга" єднання. Така масова акція вперше відбулася в 1990 році, тоді понад мільйон людей, узявшись за руки, утворили безперервний ланцюг від Києва до Львова. Акція стала яскравим проявом єдності українського народу.

З 2000-х років у Києві щорічно влаштовують "живий ланцюг" уздовж мосту Патона, символічно об’єднуючи правий та лівий берег столиці, як символ єднання заходу та сходу України. Такі ж акції проходять і в різних містах України.

Щиро вітаємо Вас з нагоди свята – Дня Соборності України! Хай розум, воля і любов до рідного краю згуртовують нас для здійснення високої мети - процвітання соборної, незалежної, демократичної, могутньої України, надійної запоруки добробуту й щасливого життя її народу. 

Не можемо не згадати про наших захисників. Ми з вдячністю вклоняємося всім, хто постав на захист територіальної цілісності, соборності, незалежності та національних інтересів.

Слава Україні! Героям слава!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь