Пантаївська громада
Кіровоградська область, Олександрійський район

Ревакцинація проти коронавірусу бустерною дозою.

Дата: 19.01.2022 14:40
Кількість переглядів: 236

Ревакцинація проти коронавірусу бустерною дозою.

 

З січня ревакцинація проти COVID-19 бустерною дозою стала доступна для всіх вакцинованих осіб віком від 18 років. Термін ревакцинації – від 6 до 9 місяців після завершення первинного курсу вакцинації незалежно від того, якою вакциною щепилася людина. 

Бустерна доза вакцини посилює імунну відповідь та ефективність проти різних актуальних варіантів коронавірусу та наближає ефективність вакцин до 90% у попередженні госпіталізації внаслідок захворювання. Основною метою вакцинації проти COVID-19 залишається попередження тяжкого перебігу хвороби, особливо серед груп ризику, та збереження життів. Саме тому критично важливо, щоб якомога більше літніх людей, людей із серйозними супутніми хворобами та медичних працівників пройшли повний курс вакцинації та отримали бустерну дозу. 

Щоб вакцинуватись чи ревакцинуватись літнім людям створені всі необхідні умови. Люди, які не можуть пересуватися самостійно, можуть викликати мобільну бригаду додому.

Для бустерної дози перевагу надаватимуть м-РНК-вакцинам, незалежно від того, якою вакциною була щеплена людина. Тим, хто отримав перші два щеплення вакциною CoronaVac, рекомендовано робити бустерну дозу вакциною Pfizer.

Люди з ослабленим імунітетом, яким зараз вводять додаткову дозу вакцини від COVID-19, теж зможуть отримати бустерну дозу через 3 місяці після додаткової (оптимальний термін введення від 3 до 6 місяців).

Після введення бустерної дози можна буде отримати новий COVID-сертифікат, який діятиме 270 діб з дати її введення. Згенерувати його можна буде в «Дії» орієнтовно наприкінці січня 2022 року. До того часу буде дійсним сертифікат за попередню повну вакцинацію.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь