Пантаївська громада
Кіровоградська область, Олександрійський район

КОМПЕНСАЦІЯ ВАРТОСТІ ЗА САМОСТІЙНО ПРИДБАНІ ТЕХНІЧНІ ТА ІНШІ ЗАСОБИ РЕАБІЛІТАЦІЇ

Дата: 29.12.2021 13:24
Кількість переглядів: 307

Фото без опису

Грошова компенсація вартості за самостійно придбані технічні та інші засоби реабілітації (далі – ТЗР) виплачується:

  • особам з інвалідністю по слуху, законним представникам дітей з інвалідністю по слуху віком від семи років виплачується компенсація за придбання мобільного телефона (з функцією відеоспілкування).
  • особам з інвалідністю по слуху, законним представникам дітей з інвалідністю по слуху віком від семи років за заявою виплачується компенсація за планшет замість мобільного телефона (з функцією відеоспілкування) із строком п’ять років, на який видано засіб.
  • особам з інвалідністю по слуху (батькам), що виховують дитину віком до трьох років, за заявою виплачується компенсація за самостійне придбання світлового сигналізатора або вібросигналізатора “Нічна няня” за наявності видаткової накладної (товарного/фіскального касового чека), що підтверджує придбання відповідного засобу.
  • особам з інвалідністю I і II групи по зору та законним представникам дітей з інвалідністю по зору віком від 14 років виплачується компенсація за придбання годинника (електронного - дітям віком від шести років), аудіоплеєра (дітям віком від семи років), мобільного телефона (дітям віком від семи років), пристрою для визначення рівня рідини (дітям віком від семи років).
  • особам з інвалідністю I групи по зору та законним представникам дітей з інвалідністю по зору віком від шести років виплачується компенсація за придбання палиці тактильної.
  • особам з інвалідністю I і II групи по зору з числа студентів та слухачів закладів вищої освіти, особам, які працюють на посадах керівників та їх заступників, дітям з інвалідністю з 14 років, що навчаються в закладах загальної середньої освіти та професійної (професійно-технічної) освіти, а також юристам, журналістам, педагогічним працівникам, науковцям, перекладачам виплачується компенсація придбання диктофона. Іншим спеціалістам виплачується компенсація за придбання диктофона за наявності висновку МСЕК, що підтверджує інвалідність по зору, видаткової накладної (товарного/фіскального касового чека), що підтверджує придбання такого засобу, а також рішення комісії, утвореної територіальним відділенням Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю, до складу якої входить представник громадської організації осіб з інвалідністю по зору.
  • особам з інвалідністю I та II групи по зору та законним представникам дітей з інвалідністю по зору віком від семи років, за придбання багатофункціонального плеєра замість одного, декількох або всіх засобів, що може отримати особа з інвалідністю по зору, за заявою виплачується компенсація за багатофункціональний плеєр в межах граничної ціни, зокрема сукупної, на спеціальні засоби для спілкування, орієнтування та обміну інформацією для осіб з інвалідністю по зору із строком на п’ять років.

Підставою для виплати компенсації особам з інвалідністю по слуху чи зору та дітям з інвалідністю по слуху чи зору є висновок відповідно МСЕК або ЛКК, що підтверджує інвалідність по слуху чи зору, та видаткова накладна (товарний/фіскальний касовий чек), що підтверджує придбання виробу.

Компенсація виплачується територіальними відділеннями Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю шляхом поштового переказу або перерахування коштів на особисті банківські рахунки.

Виплата компенсації за ТЗР здійснюється в розмірі фактичної вартості виробу в разі не перевищення граничної ціни засобу, встановленої Мінсоцполітики. У разі перевищення граничної ціни ТЗР, різниця між вартістю виробу згідно видаткової накладної (товарний/фіскальний касовий чек) та граничною ціною може бути сплачено за рахунок коштів місцевого бюджету, особистих коштів особи з інвалідністю, дитини з інвалідністю, іншої особи або їх законних представників, благодійних пожертв від юридичних і фізичних осіб, з інших джерел, не заборонених законодавством.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь