A A A K K K
для людей із порушенням зору
Пантаївська громада
Кіровоградська область, Олександрійський район

КОМПЕНСАЦІЯ ВАРТОСТІ ЗА САМОСТІЙНО ПРИДБАНІ ТЕХНІЧНІ ТА ІНШІ ЗАСОБИ РЕАБІЛІТАЦІЇ

Дата: 29.12.2021 13:24
Кількість переглядів: 255

Фото без опису

Грошова компенсація вартості за самостійно придбані технічні та інші засоби реабілітації (далі – ТЗР) виплачується:

  • особам з інвалідністю по слуху, законним представникам дітей з інвалідністю по слуху віком від семи років виплачується компенсація за придбання мобільного телефона (з функцією відеоспілкування).
  • особам з інвалідністю по слуху, законним представникам дітей з інвалідністю по слуху віком від семи років за заявою виплачується компенсація за планшет замість мобільного телефона (з функцією відеоспілкування) із строком п’ять років, на який видано засіб.
  • особам з інвалідністю по слуху (батькам), що виховують дитину віком до трьох років, за заявою виплачується компенсація за самостійне придбання світлового сигналізатора або вібросигналізатора “Нічна няня” за наявності видаткової накладної (товарного/фіскального касового чека), що підтверджує придбання відповідного засобу.
  • особам з інвалідністю I і II групи по зору та законним представникам дітей з інвалідністю по зору віком від 14 років виплачується компенсація за придбання годинника (електронного - дітям віком від шести років), аудіоплеєра (дітям віком від семи років), мобільного телефона (дітям віком від семи років), пристрою для визначення рівня рідини (дітям віком від семи років).
  • особам з інвалідністю I групи по зору та законним представникам дітей з інвалідністю по зору віком від шести років виплачується компенсація за придбання палиці тактильної.
  • особам з інвалідністю I і II групи по зору з числа студентів та слухачів закладів вищої освіти, особам, які працюють на посадах керівників та їх заступників, дітям з інвалідністю з 14 років, що навчаються в закладах загальної середньої освіти та професійної (професійно-технічної) освіти, а також юристам, журналістам, педагогічним працівникам, науковцям, перекладачам виплачується компенсація придбання диктофона. Іншим спеціалістам виплачується компенсація за придбання диктофона за наявності висновку МСЕК, що підтверджує інвалідність по зору, видаткової накладної (товарного/фіскального касового чека), що підтверджує придбання такого засобу, а також рішення комісії, утвореної територіальним відділенням Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю, до складу якої входить представник громадської організації осіб з інвалідністю по зору.
  • особам з інвалідністю I та II групи по зору та законним представникам дітей з інвалідністю по зору віком від семи років, за придбання багатофункціонального плеєра замість одного, декількох або всіх засобів, що може отримати особа з інвалідністю по зору, за заявою виплачується компенсація за багатофункціональний плеєр в межах граничної ціни, зокрема сукупної, на спеціальні засоби для спілкування, орієнтування та обміну інформацією для осіб з інвалідністю по зору із строком на п’ять років.

Підставою для виплати компенсації особам з інвалідністю по слуху чи зору та дітям з інвалідністю по слуху чи зору є висновок відповідно МСЕК або ЛКК, що підтверджує інвалідність по слуху чи зору, та видаткова накладна (товарний/фіскальний касовий чек), що підтверджує придбання виробу.

Компенсація виплачується територіальними відділеннями Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю шляхом поштового переказу або перерахування коштів на особисті банківські рахунки.

Виплата компенсації за ТЗР здійснюється в розмірі фактичної вартості виробу в разі не перевищення граничної ціни засобу, встановленої Мінсоцполітики. У разі перевищення граничної ціни ТЗР, різниця між вартістю виробу згідно видаткової накладної (товарний/фіскальний касовий чек) та граничною ціною може бути сплачено за рахунок коштів місцевого бюджету, особистих коштів особи з інвалідністю, дитини з інвалідністю, іншої особи або їх законних представників, благодійних пожертв від юридичних і фізичних осіб, з інших джерел, не заборонених законодавством.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь