A A A K K K
для людей із порушенням зору
Пантаївська громада
Кіровоградська область, Олександрійський район

14 грудня Українська держава вшановує героїчний подвиг учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Дата: 14.12.2021 14:19
Кількість переглядів: 415

 

14 грудня Українська держава вшановує героїчний подвиг учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

В цей день традиційно вшановують тих героїв, хто у далекому 1986 році ціною власного життя та здоров'я врятували людство від масштабної, техногенної, екологічної та радіаційної катастрофи, наслідком якої був вибух реактору 4-го енергоблоку Чорнобильської АЕС.

Ця дата не випадкова,  саме цього дня 35 років тому завершилось будівництво  захисної Арки (саркофагу), яка має захистити від негативного впливу на життя та здоров'я людства та навколишнього середовища. Це неможливо було б зробити без надійної підтримки та розуміння міжнародних спільнот. Таким чином, цього дня було поставлено умовну крапку в боротьбі з ядерним монстром.

Чорнобильська катастрофа – найпотужніша, наймаштабніша  за всю історію ядерної енергетики, техногенна катастрофа ХХ століття. В житті українців Чорнобиль є незаживаючою раною болю та втрат. Героїзм ліквідаторів врятував людство. Ціною свого життя та здоров'я, під великими дозами опромінення вони зупинили невидимого і дуже підступного ворога. Нажаль, не всі вишли із того пекла живими…

Висловлюємо велику подяку та пошану героїчним ліквідаторам (пожежникам, працівникам органів внутрішніх справ та військовослужбовцям внутрішніх військ) тим, хто усвідомлено і жертовно віддав своє життя зупинив ескалацію катастрофи, унеможливив її переростання у глобальний, винищувальний смерч для всього світу.

Щиро бажаємо Вам та Вашим рідним і близьким міцного здоров'я, життєвої енергії, сімейного затишку та щастя, добра та злагоди. Хай завжди з Вами поруч буде людська подяка за Ваші добрі справи!

Низький уклін пам'яті тих, хто не дожив до цього дня.  Обов'язок кожного з нас – пам'ятати про героїчний подвиг ліквідаторів Чорнобильської катастрофи.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь