Пантаївська громада
Кіровоградська область, Олександрійський район

Щороку 3 грудня в Україні відзначається Міжнародний день осіб з інвалідністю

Дата: 03.12.2021 11:23
Кількість переглядів: 457

 

Щороку 3 грудня в Україні відзначається Міжнародний день осіб з інвалідністю

Насправді, цей день не є святом, а покликаний привернути увагу суспільства до проблем людей з особливими потребами, до захисту їхніх прав, гідності та благополуччя. На їхню долю випали нелегкі випробування, однак вони, долаючи труднощі, проявляють виняткову силу духу і непохитну віру в життя. Своїми успіхами в спорті, науці, громадському житті особи з обмеженнями доводять, що завдяки силі духу і цілеспрямованості можна досягти таких висот, які й здоровій людині не завжди під силу. Разом з тим, як ніхто інший, ці люди потребують підтримки і заохочення, бо їхнє життя - це щоденна боротьба.

Ми повинні замислитися над непростою долею людей з вадами здоров’я і не тільки у цей день, а й протягом цілого року не забувати про те, що поруч з нами живуть люди з обмеженими можливостями, і вони потребують допомоги і уваги.

На території Пантаївської територіальної громади проживає 135 осіб з інвалідністю. Серед цих людей є люди, інвалідність яких пов’язана з післявоєнним періодом Другої Світової війни, аварією на Чорнобильській АЕС, участю в антитерористичній операції, загального захворювання та з дитинства, а також вісім дітей з інвалідністю.

Тож хочеться побажати всім витримки, здоров’я, оптимізму, можливості втілити в реальності всі плани та задуми. А увага держави та милосердя, толерантність кожного з нас допоможуть спростити життя людей з обмеженими можливостями.

Дякуємо всім, хто опікується особами з інвалідністю, адже надання їм щоденної підтримки й допомоги – це реальний вияв милосердя, людяності та любові до ближнього.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь