A A A K K K
для людей із порушенням зору
Пантаївська громада
Кіровоградська область, Олександрійський район

Сьогодні депутати Пантаївської селищної ради зібралися на засідання  п'ятнадцятої сесії

Дата: 01.12.2021 17:50
Кількість переглядів: 444

 

Сьогодні депутати Пантаївської селищної ради зібралися на засідання  п'ятнадцятої сесії

Так, під час сесії депутати розглянули низку питань, серед них – внесення змін до рішення селищної ради від 24 грудня 2020 року № 39 "Про бюджет Пантаївської селищної територіальної громади на 2021 рік".

Відповідно до Порядку надання у 2021 році субвенції з обласного бюджету бюджетам територіальних громад на реалізацію заходів з розвитку земельних відносин в області, працівниками селищної ради були підготовлені матеріали на розгляд обласної робочої групи з відбору та формування переліку заходів та об'єктів, фінансування яких буде здійснюватися за рахунок коштів обласного бюджету, що надходять у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва. За результатами селищній раді з обласного бюджету надано 112 тис. грн для виготовлення технічної документації з проведення нормативно-грошової оцінки землі. Для виконання цих робіт з бюджету селищної ради виділили 28 тис. грн.

Також депутати розглянули програму охорони та збереження культурної спадщини. Ця Програма створена для проведення перевірки стану (інвентаризації) об’єктів культурної спадщини (археологічних, історичних, монументального мистецтва, архітектури та містобудування) з метою швидкого реагування на різноманітні загрози для об’єктів культурної спадщини для їх збереження, визначення найбільш цінних пам’яток для подальшого залучення їх до туристичних маршрутів, а також для забезпечення уніфікованого електронного обліку наявних об’єктів культурної спадщини, визначення площ, їх охоронних зон з подальшим занесенням до Державного реєстру нерухомих пам’яток України. На території Пантаївської територіальної громади існує 106 пам’яток культурної спадщини, з них: 8 – пам’яток історії; 5 – пам’яток архітектури; 93 – пам’ятки археології (кургани).

У новітній українській історії виняткове місце займають культура і мистецтво, як незмінний і потужний чинник духовного відродження народу.

З огляду на ті неоднозначні зміни, що відбуваються в українському суспільстві, стан культури та рівень задоволення культурних потреб населення, зокрема, в сільській  місцевості, потребують сьогодні особливої уваги.

Одним з питань порядку денного було розгляд Програми розвитку культури та туризму. Депутати відмітили, що державна бюджетна підтримка галузі залишається недостатньою. Негативними наслідками цього стали: незадовільний технічний стан багатьох об’єктів культури; дефіцит кваліфікованих фахівців; падіння престижу професій; недостатній рівень надання культурно-інформаційних послуг населенню в сільській місцевості.

З огляду на широкомасштабний характер зазначеної проблеми, її вирішення потребує об’єднання зусиль і ресурсів органів влади, бюджетних та не бюджетних коштів, активних дій установ та закладів культури.

На засіданні депутати також затвердили план діяльності з підготовки проєктів регуляторних актів Пантаївської селищної ради на 2022 рік, прийняли у комунальну власність майно та розглянули низку земельних питань.

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь