A A A K K K
для людей із порушенням зору
Пантаївська громада
Кіровоградська область, Олександрійський район

Захисникам України Присвячується

Дата: 15.10.2021 09:09
Кількість переглядів: 572

День Захисника та захисниць України є справжнім святом самовідданості і благородства, що так органічно поєдналося з іншими святами, які також відзначають у цей день. Ця дата обрана не випадково, та є символічною, оскільки 14 жовтня відзначають День українського козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці і. І нині Пресвята Богородиця оберігає українських захисників, чоловіків та жінок, які, так само, як наші пращури, стоять на захисті рідної землі.

На передодні 14 жовтня Пантаївська громада відзначала свято Захисників та захисниць України. В закладах освіти, культури, бібліотечних закладах відбулись пізнавально-ігрова мандрівки "Хай живе козацька воля! Хай живе козацький дух", перегляди патріотичного фільму "Чорний воїн", відео-привітання "Ми дякуємо нашим захисникам", книжкові виставки "Козацька слава не поляже, а про себе розкаже", патріотичні години "Величне ім'я – захисник Вітчизни", урочисті концерти "Захисникам України присвячується…". 

Під час урочистостей привітали та висловили подяку воїнам АТО та ООС, які  надійно стоять на захисті суверенітету, територіальної цілісності та недоторканості держави, миру та нашого спокою народу,

Сьогодні День захисника є особливим для тих, хто зі зброєю в руках боронить нашу землю. Усвідомлюючи своє високе призначення – охороняти життя та мирну працю свого народу, сьогоднішнє покоління героїв сучасної історії

В Україні завжди шанували тих, хто мужньо і героїчно боронив рідну землю від злостивих посягань: в часи козаччини. Особливо гостро відчуваємо ми вдячність до воїнів-захисників і зараз – під час російської агресії. У важкий для країни час українці вкотре довели, що в їхніх жилах тече кров вільних і мужніх козаків. Тисячі людей живим щитом стали між ворожою силою на Сході та мирною Україною. Багато хто з них, на жаль, віддав за нашу свободу своє життя. 

Тож в такий визначний день відвідавши пам'ятний знак воїнам АТО та пам’ятний знак встановлений на честь нашого героя і патріота Олександра Басака, який загинув під час обстрілу 31 липня 2014 року в складі диверсійно-розвідувальної групи біля Василівки (Амвросіївський район) при обстрілі терористами з мінометів та гранатометів, .вшанували воїнів, патріотів, які відали своє життя захищаючи нашу незалежність територіальну цілісність, мир та  спокій

Вклоняємося подвигу тих, хто віддав своє життя в ім’я свободи України, мужньо захищаючи рідну землю, хто ніс військову службу в зоні бойових дій, їхній відданості українському народові, незламній силі волі та героїзму.

Ваші подвиги вписані кров’ю в літопис боротьби українців за незалежність і завжди нагадують нам про те, якою ціною дістається свобода, як здобувається право бути вільною, самодостатньою нацією.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь