A A A K K K
для людей із порушенням зору
Пантаївська громада
Кіровоградська область, Олександрійський район

САНАТОРНО-КУРОРТНЕ ЛІКУВАННЯ УЧАСНИКІВ АНТИТЕРОРИСТИЧНОЇ ОПЕРАЦІЇ/ОПЕРАЦІЇ ОБ’ЄДНАНИХ СИЛ, ЧЛЕНІВ СІМЕЙ ЗАГИБЛИХ(ПОМЕРЛИХ) УЧАСНИКІВ АТО/ООС

Дата: 28.07.2021 13:57
Кількість переглядів: 426

САНАТОРНО-КУРОРТНЕ ЛІКУВАННЯ УЧАСНИКІВ АНТИТЕРОРИСТИЧНОЇ ОПЕРАЦІЇ/ОПЕРАЦІЇ ОБ’ЄДНАНИХ СИЛ, ЧЛЕНІВ СІМЕЙ ЗАГИБЛИХ(ПОМЕРЛИХ) УЧАСНИКІВ АТО/ООС

   Санаторно-курортне лікування надається відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті на забезпечення постраждалих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції та осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, членів сімей загиблих (померлих) таких осіб санаторно-курортним, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 31 березня 2015 р. № 200 та Порядку використання коштів, передбачених в обласному бюджеті на забезпечення учасників антитерористичної операції/операції об’єднаних сил, членів сімей загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції/операції об’єднаних сил, учасників війни, з числа учасників антитерористичної операції/операції об’єднаних сил, постраждалих учасників Революції Гідності та учасників-добровольців санаторно-курортним лікуванням, затвердженого розпорядженням голови Кіровоградської обласної державної адміністрації від 19 травня 2021 року №412-р.

Право на безоплатне санаторно-курортне лікування мають:

  • учасники бойових дій - відповідно до пунктів 19-21 частини першої статті 6 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” (далі - Закон);
  • особи з інвалідністю внаслідок війни - відповідно до пунктів 10-14 частини другої статті 7 Закону;
  • учасники війни - відповідно до пункту 13 статті 9 Закону;
  • постраждалі учасники Революції Гідності-відповідно до статті 16-1 Закону;
  • особи, на яких поширюється чинність Закону, - відповідно до абзаців четвертого - восьмого та чотирнадцятого пункту 1 статті 10 Закону.

Зазначені категорії осіб мають право вільного вибору санаторно-курортного закладу відповідного профілю лікування.

Гранична вартість путівки для відшкодування вартості послуг санаторно-курортного лікування визначається щороку Мінсоцполітики України за погодженням з Мінфіном України.

Забезпечення санаторно-курортними послугами здійснюється відповідно до медичних показань та в порядку черговості.

Для одержання послуг санаторно-курортного лікування вищезазначені особи повинні перебувати на обліку в органах соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання.

Для взяття на облік особа подає:

  • заяву,
  • медичну довідку лікувальної установи за формою № 070/о,
  • копію відповідного посвідчення, а учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни та учасники війни - також копію військового квитка (за наявності)
  • копію документа, що підтверджує безпосередню участь (забезпечення проведення) особи в антитерористичній операції чи заходах із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримуванні збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях (у разі відсутності у посвідченні ветерана війни посилання на норму Закону, відповідно до якої установлено статус).
  • копія паспорта;
  • копія довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків.

Під час подання копій документів особи надають їх оригінали для огляду.

Термін проходження санаторно-курортного лікування у санаторно-курортних закладах для учасників бойових дій становить 18 днів. Для осіб з інвалідністю внаслідок війни із захворюваннями нервової системи (з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку): I та II груп - до санаторіїв (відділень) спинального профілю з лікуванням строком на 35 днів; III групи - до санаторіїв неврологічного профілю з лікуванням строком на 21 день.

Учасники бойових дій, які знаходяться на військовій службі, забезпечуються санаторно-курортними путівками за місцем проходження служби.

За детальнішою інформацією можна звертатися до селищної ради за адресою: смт. Пантаївка, вул. Миру, 7а.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь