A A A K K K
для людей із порушенням зору
Пантаївська громада
Кіровоградська область, Олександрійський район

До уваги землевласників та землекористувачів!

Дата: 21.07.2021 09:45
Кількість переглядів: 462

 

До уваги землевласників та землекористувачів! Доводимо до вашого відома, що з 19 липня по 19 серпня 2021 року у  Кіровоградській області триває місячник знищення вогнищ американського білого метелика, амброзії полинолистої та повитиці польової.

Відповідне розпорядження видане першим заступником голови Кіровоградської обласної державної адміністрації від 15 липня 2021 року №513-р.

Карантинні шкідливі організми в сільському господарстві завдають значної шкоди рослинам та рослинним продуктам. Проте не меншої шкоди деякі з них завдають і населенню.

Враховуючи алергенність пилку амброзії в суміші із пилком інших алергенних бур’янів (лобода, полин, осот, злакові) та соняшнику, пилок якого є алергеном, і все це під час літньої спеки, період липень-серпень для алергіків стає нестерпним. Зрозуміло, що знищити все неможливо але зменшити концентрацію пилку бур’янів у повітрі реально. Знищення рослин до фази цвітіння зменшує кількість пилку в повітрі та сприяє зменшенню кількості бур’янів на наступні роки.

На не алергенний карантинний бур’ян повитицю польову також необхідно звернути увагу. На сьогодні ним засмічені майже усі узбіччя доріг. Бур’ян паразит, коріння та листя якого не має, тому й боротися складно. Рекомендовані заходи – випалювання (із дотриманням вимог протипожежної безпеки), застосування гербіцидів, стимулювання проростання насіння повитиці із подальшим знищенням сходів.

Американський білий метелик характеризується як винятково агресивний і небезпечний шкідник, здатний завдати великої шкоди багаторічним насадженням. Основні заходи полягають у зборі та знищенні гусениць і кладок яєць. Ефективним є знищення (обрізка та спалювання) гнізд разом з гусеницями до періоду появи гусениць V віку, коли вони покидають гнізда і розповзаються по кроні всього дерева.

Тому просимо землевласників, землекористувачів та небайдужих жителів Пантаївської територіальної громади вживати заходів щодо локалізації та ліквідації вогнищ вище перелічених шкідників.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь