A A A K K K
для людей із порушенням зору
Пантаївська громада
Кіровоградська область, Олександрійський район

ЗАХИСТ ПОСІВІВ ВІД БУР’ЯНІВ ПОВИНЕН БУТИ ЕФЕКТИВНИМ

Дата: 21.05.2021 14:33
Кількість переглядів: 289

Фото без опису

Посівна кампанія майже завершилася, частина ярих культур вже мають сходи. І саме зараз розпочинається досить кропіткий етап - догляд за посівами, що включає в себе захист, підживлення і регулярний моніторинг для вчасного попередження проблем та здійснення своєчасних заходів.

Цьогорічна весна порадувала опадами, але й додала проблем з ростом бур’янів, адже більшість культур у фазі сходів дуже чутливі до їх впливу. Бур’яни конкурують за світло, вологу й елементи живлення з сільськогосподарськими культурами, внаслідок чого аграрії можуть зазнати значних втрат врожаю.

У змаганні «хто кого» культурна рослина виграє у бур'яну, якщо на її боці буде якісний гербіцид, який дає тривалий захист. Обираючи такий засіб захисту, потрібно враховувати видовий склад бур’янів кожного поля (однорічні злакові, однорічні дводольні, багаторічні кореневищні та ін), адже так можна краще підібрати діючу речовину гербіциду або суміш. Обов’язково потрібно зважати на температурний режим, у якому буде працювати препарат, та фазу вегетації культури.

Наразі світова хімічна індустрія поставляє на аграрний ринок великий асортимент гербіцидів, який постійно поповнюється й оновлюється: на зміну високотоксичним, стійким, малоефективним, а також тим, що застосовуються у великих нормах, надходять у виробництво екологічно безпечні, дешевші і високоефективніші при низьких нормах витрат препарати. В цьому питанні краще довіритись досвідченим фахівцям у галузі захисту рослин, які, враховуючи усі фактори саме на вашому полі, підберуть потрібний препарат.

Варто пам’ятати, що гербіциди необхідно застосовувати лише у разі досягнення на кожному конкретному полі економічного порогу шкодочинності окремих видів бур’янів, дотримуючись регламентів, рекомендованих «Переліком пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні».

Зауважимо, що в спекотну погоду обприскування рослин пестицидами необхідно проводити в ранкові чи вечірні години, коли утримується нижча температура, мала інсоляція, мінімальний вітер. Це дозволяє підвищити ефективність обробок, зменшити нецільові витрати гербіцидів, їх знесення за межі площ, що обробляються, і розсіювання в атмосфері.

Використання пестицидів є невід’ємною частиною сучасних технологій вирощування сільськогосподарських культур та отримання добрих врожаїв. Проте існує й негативний бік застосування хімічних засобів захисту рослин. Тому варто пам’ятати, що застосування пестицидів насамперед має бути безпечним!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь