A A A K K K
для людей із порушенням зору
Пантаївська громада
Кіровоградська область, Олександрійський район

До уваги пасічників ! Про деякі питання у сфері бджільництва

Дата: 18.05.2021 15:54
Кількість переглядів: 429

Фото без опису

До уваги пасічників !

Про деякі питання у сфері бджільництва

 

З 05 березня 2021 року набрав чинності наказ Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 19 лютого        2021 року № 338 "Про деякі питання у сфері бджільництва", зареєстрований в Міністерстві юстиції України 04 березня 2021 року  за №№280/35902, 281/35903, 282/35904, 283/35905.

Запроваджено дуже важливі для галузі бджільництва нові підходи (норми) щодо реєстрації пасік та їх переміщення, видачі ветеринарно-санітарного паспорта на пасіку, попередження та встановлення фактів масового отруєння бджіл, інформування аграріями про застосування пестицидів та агрохімікатів, визначено завдання та повноваження постійних комісій, запроваджено єдиний типовий Акт встановлення факту отруєння бджіл. (Посилання додається.

 https://ips.ligazakon.net/document/view/re35902?an=1)

Окрім цього, з метою попередження та виключення випадків отруєння бджіл засобами захисту рослин (пестицидами  або агрохімікатами) під час обробітку аграріями сільськогосподарських культур розроблено зразок заяви для створення у територіальних громадах постійно діючих комісій з питань бджільництва, попередження та фіксації фактів масового отруєння бджіл (див. п.5 розділу 4 Інструкції) та затвердження персонального складу відповідним розпорядженням з включенням представників територіальних органів (підрозділів) Держпродспоживслужби та Національної поліції України, а також старост та представників громадських пасічницьких об’єднань.

Даним наказом затверджено:

План породного районування бджіл;

Порядок видачі ветеринарно-санітарного паспорта пасіки;

Порядок реєстрації пасіки;

Інструкцію з профілактики та встановлення факту отруєння бджіл засобами захисту рослин.

Для отримання паспорта пасіки власнику або уповноваженій ним особі необхідно подати заяву в письмовій формі, відповідно до додатку 2 затвердженого Порядку видачі ветеринарно-санітарного паспорта порядку, до Олександрійсько-Приютівського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області  за місцем проживання власника пасіки або місцезнаходженням пасіки. До заяви потрібно додати заповнений та підписаний власником пасіки або уповноваженою ним особою паспорт пасіки.

Після отримання зазначених документів спеціалісти Держпродспоживслужби здійснюють реєстрацію ветеринарно-санітарного паспорта пасіки. У разі зміни відомостей у паспорті пасіки, власник пасіки або уповноважена ним особа, до 15 травня поточного року, надає паспорт пасіки управлінню Держпродспоживслужби для актуалізації відомостей у Реєстрі паспортів пасік. 

Якщо заява або паспорт пасіки не відповідає встановленій формі, а також у разі надання в них неповної інформації, заява та заповнений і підписаний паспорт пасіки повертаються в одноденний строк власнику пасіки або уповноваженій ним особі.

У разі припинення діяльності пасіки власник пасіки або уповноважена ним особа протягом десяти календарних днів письмово інформує про це Олександрійсько-Приютівське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області, яке здійснювало видачу паспорта пасіки. Спеціаліст Держпродспоживлужби впродовж п’яти календарних днів змінює у Реєстрі паспортів пасік статус пасіки із зареєстрованої на ліквідовану. 

Після здійснення ветеринарно-санітарних заходів спеціалісти державної лікарні ветеринарної медицини, що належать до сфери Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області, у паспорті пасіки засвідчують її ветеринарно-санітарний стан.

Результати ветеринарно-санітарних заходів, у тому числі щорічного весняного обліку пасік, що здійснюються до 15 травня поточного року, вносяться в додаток до паспорта пасіки спеціалістами районних державних лікарень ветеринарної медицини, що належать до сфери Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.

ЗВЕРТАЄМО ВАШУ УВАГУ! Набув чинності Наказ Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 19 лютого 2021 року № 338 "Про деякі питання у сфері бджільництва", зареєстрований в Міністерстві юстиції України 04 березня 2021 року за №№280/35902, 281/35903, 282/35904, 283/35905. Запроваджено дуже важливі для галузі бджільництва нові підходи (норми) щодо реєстрації пасік та їх переміщення, видачі ветеринарно-санітарного паспорта на пасіку, попередження та встановлення фактів масового отруєння бджіл, інформування аграріями про застосування пестицидів та агрохімікатів, визначено завдання та повноваження постійних комісій, запроваджено єдиний типовий Акт встановлення факту отруєння бджіл.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь