A A A K K K
для людей із порушенням зору
Пантаївська громада
Кіровоградська область, Олександрійський район

ТИЖДЕНЬ БЕЗПЕКИ ДОРОЖНЬОГО РУХУ В УКРАЇНІ

Дата: 11.05.2021 11:33
Кількість переглядів: 578

Генеральною Асамблеєю ООН на 74-й сесії в серпні минулого року прийнята Резолюція А/74/L.86 «Підвищення безпеки дорожнього руху в усьому світі», відповідно до якої  2021-2030 роки проголошуються Другим Десятиліттям дій  по забезпеченню безпеки дорожнього руху. Метою Десятиліття є скорочення кількості смертей та травм у результаті дорожньо-транспортних пригод на 50% до 2030 року.

Світовим співтовариством розпочато низку заходів, спрямованих на якісне поліпшення ситуації з проблемою дорожньо-транспортної аварійності. З метою підтримки цілей Десятиліття та загальносвітової тематики Україна проводить традиційний всеукраїнський Тиждень безпеки дорожнього руху – І етап навесні з 17 по 23 травня 2021 року та ІІ етап восени – з 15 по 21 листопада 2021 року.

Тематика 6-го Глобального Тижня безпеки дорожнього руху пройде із 17 по 23 травня 2021 року під гаслом #StreetsForLife#Love30 та буде присвячена обмеженню швидкості руху транспортних засобів до 30 км/год в межах житлових та пішохідних зон у містах. Безпека міських вулиць – це і про безпечну швидкість, і про належну транспортну інфраструктуру, і про альтернативні види транспорту, і про безпечну поведінку учасників дорожнього руху тощо.

Під час І-го етапу планується проведення різноманітних заходів, серед яких прес-конференція, онлайн-форум з безпеки дорожнього руху, тематичні семінари-практикуми, єдиний національний онлайн-урок з безпеки дорожнього руху у загальноосвітніх навчальних закладах, старт всеукраїнського конкурсу фото- та відеоробіт серед дітей та молоді «Безпечна країна», загальнонаціональна благодійна акція зі здачі крові для постраждалих в ДТП «Здай кров – врятуй життя», багато інших.

Загальний План заходів Тижня безпеки дорожнього руху 17-23 травня 2021 р. (І етап)

Усі заходи по Україні відбуватимуться із забезпеченням належних протиепідемічних застережень або у дистанційному форматі.

Більш детальну інформацію про Тиждень можна отримати з наступних джерел:

Сайт організатора

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь