A A A K K K
для людей із порушенням зору
Пантаївська громада
Кіровоградська область, Олександрійський район

День Європи 2021

Дата: 11.05.2021 10:20
Кількість переглядів: 524

Фото без опису

ХХ кілометрів відремонтованих доріг Кіровоградщини з всього 6,2 тисяч км доріг області - це наша відповідь в онлайн-марафоні #миEUкраїна до Дня Європи! Розповідаємо, як кожного дня ми втілюємо базові цінності Європейського Союзу вже сьогодні. 

Якісних доріг потребують понад 933 тисячі жителів Кіровоградщини, які щодня пересуваються по справах.

Якісних доріг потребують наші підприємці: кіровоградські землі плодючі для вирощування рослинних продуктів. 

Якісних доріг потребують і гості регіону, адже і у нас турист знайде щось цікавеньке для себе. Це і мальовничі природні місця, що можуть скласти конкуренцію самому Стоунхенджу, й історичні пам’ятки на кшталт Хутору Надія, де драматург Іван Карпенко-Карий творив свої легендарні “Сто тисяч”, “Хазяїн”, історичну драму “Сава Чалий”. Це і екстремальні місця як Музей ракетних військ стратегічного призначення зі справжніми ядерними ракетами і системами космічного зв’язку у підземному командному пункті. 

Для того, щоб всі могли користуватись якісними дорогами, з 2018 року в Україні стартувала дорожня реформа із запуском Дорожнього фонду. Тоді ж відбулась передача управління обласними дорогами від центру до області. Відтоді кожна область знає, скільки і в який період вона може отримати коштів на відновлення доріг. 

Щоб зберегти відновлені дороги якомога довше, з 2016 року на автошляхах України введений габаритно-ваговий контроль. На Кіровоградщині вже встановлені ХХ комплексів зважування вантажівок. 

Крім того, для підвищення безпеки на автошляхах Кіровоградщини ЗРОБЛЕНО ХХХ

Далі - більше! 

 

В рамках програми @Велике будівництво в 2021 році плануємо:

 

???? повністю відновити “кіровоградську” частину дороги Кропивницький-Кривий Ріг-Запоріжжя разом з @ Дніпропетровською і @Запорізькою областями, включно з ремонтом мосту на трасі в селищі Новгородка

????завершити ремонтні роботи на дорозі  Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка одразу на чотирьох ділянках відрізку між Новоархангельськом та Кропивницьким

???? почати відновлення ділянки дороги між Новоукраїнкою та Рівним, а саме Городище – Шпола – Новоукраїнка – Бобринець – Устинівка

????завершити ремонт на чотирьох ділянках доріг місцевого значення: Компаніївка-Сасівка-Губівка-Калинівка, Первозванівка-Калинівка-Сасівка, Іванівка-Федорівка, Кропивницький-Первозванівка-Калинівка-Сасівка.

 

Всього ж понад ХХ об’єктів дорожньої інфраструктури з Кіровоградщини увійшли до програми «Велике будівництво» у 2020-2021 роках.

 

Якісні дороги для швидкого і комфортного пересування між містами і селами Кіровоградщини - це і є матеріалізація поваги до людської гідності  і свободи в частині пересування, двох базових цінностей Європейського Союзу. З часів незалежності українські дороги були нашим мало не найслабшим місцем. Робимо все для того, аби залишити наші найслабші місця у минулому. Щоб кожен водій на дорогах  Кіровоградщині не відчував різниці з, до прикладу, дорогами регіону свого європейського міста-побратима з Болгарії - Добрича. 

 

Передаємо естафету @Івано-Франківська обласна державна адміністрація в онлайн-марафоні #миEUкраїна до Дня Європи в Україні в межах урядової інформаційної кампанії «EUКраїна» за ініціативи @Офісу Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України і за підтримки @European Union in Ukraine Представництва Європейського Союзу в Україні та проєкту ЄС @Association4U.

Чекаємо надихаючих історій про, як кожен з нас втілює європейські цінності вже сьогодні! 

#миEUкраїна

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь