Пантаївська громада
Кіровоградська область, Олександрійський район

26 квітня – 35-а річниця катастрофи на Чорнобильській атомній електростанції

Дата: 23.04.2021 13:26
Кількість переглядів: 671

Фото без опису

Шановна громадо!

26 квітня виповнюється 35 років як стався страшний вибух на Чорнобильській атомній електростанції, а цей день залишається найбільшим горем для нас, українців.

Чорнобильська катастрофа набула планетарного масштабу і створила на значній території України радіаційну ситуацію, яка і сьогодні продовжує негативно впливати на здоров’я людей і довкілля. Чорнобиль уперше в світі показав, що так званий мирний атом, покликаний нести людям тепло і світло, може обернутися катастрофою: 6,5 тис. кв. км землі вилучено із вжитку, в 95-ти селах та населених пунктах і 2-х містах відсутнє життя.

Понад 30 років минуло з моменту аварії на Чорнобильській АЕС, але її наслідки залишаються предметом обговорення, Український інститут національної пам'яті підготував одинадцять книг і фільмів про Чорнобиль, з якими Ви можете ознайомитись за посиланням.

Минають роки, але вічна пам’ять та шана до тих, хто брав участь у ліквідації Чорнобильського лиха та його наслідків, живе у наших серцях. У цей день ми вшановуємо пам’ять тих, хто віддав життя або втратив здоров’я під час робіт з ліквідації наслідків аварії.

Сотні тисяч імен відважних ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС вписано в історію.

Чорнобиль – це гіркий урок не тільки нам, українцям, а й усьому людству.

Наше завдання сьогодні – допомагати потерпілим, турбуватися про покращення їх життя. Спільними зусиллями ми зробимо все можливе для того, щоб віддячити за мужність, стійкість, терпіння, наполегливість у подоланні труднощів, що випали на долю «чорнобильців».

Низький вам уклін і довічна вдячність.

Всім жителям громади – потерпілим від страшної катастрофи й тим, які народилися вже після неї бажаємо доброго здоров’я, міцності духу, сімейного благополуччя, оптимізму та впевненості у завтрашньому дні.

Хай нас усіх надихає і об’єднує віра у те, що Україна подолає наслідки катастрофи, забезпечить своїм громадянам щасливе життя під мирним небом, стане могутньою державою і займе своє почесне місце у спільноті європейських народів!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь