A A A K K K
для людей із порушенням зору
Пантаївська громада
Кіровоградська область, Олександрійський район

26 квітня – 35-а річниця катастрофи на Чорнобильській атомній електростанції

Дата: 23.04.2021 13:26
Кількість переглядів: 635

Фото без опису

Шановна громадо!

26 квітня виповнюється 35 років як стався страшний вибух на Чорнобильській атомній електростанції, а цей день залишається найбільшим горем для нас, українців.

Чорнобильська катастрофа набула планетарного масштабу і створила на значній території України радіаційну ситуацію, яка і сьогодні продовжує негативно впливати на здоров’я людей і довкілля. Чорнобиль уперше в світі показав, що так званий мирний атом, покликаний нести людям тепло і світло, може обернутися катастрофою: 6,5 тис. кв. км землі вилучено із вжитку, в 95-ти селах та населених пунктах і 2-х містах відсутнє життя.

Понад 30 років минуло з моменту аварії на Чорнобильській АЕС, але її наслідки залишаються предметом обговорення, Український інститут національної пам'яті підготував одинадцять книг і фільмів про Чорнобиль, з якими Ви можете ознайомитись за посиланням.

Минають роки, але вічна пам’ять та шана до тих, хто брав участь у ліквідації Чорнобильського лиха та його наслідків, живе у наших серцях. У цей день ми вшановуємо пам’ять тих, хто віддав життя або втратив здоров’я під час робіт з ліквідації наслідків аварії.

Сотні тисяч імен відважних ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС вписано в історію.

Чорнобиль – це гіркий урок не тільки нам, українцям, а й усьому людству.

Наше завдання сьогодні – допомагати потерпілим, турбуватися про покращення їх життя. Спільними зусиллями ми зробимо все можливе для того, щоб віддячити за мужність, стійкість, терпіння, наполегливість у подоланні труднощів, що випали на долю «чорнобильців».

Низький вам уклін і довічна вдячність.

Всім жителям громади – потерпілим від страшної катастрофи й тим, які народилися вже після неї бажаємо доброго здоров’я, міцності духу, сімейного благополуччя, оптимізму та впевненості у завтрашньому дні.

Хай нас усіх надихає і об’єднує віра у те, що Україна подолає наслідки катастрофи, забезпечить своїм громадянам щасливе життя під мирним небом, стане могутньою державою і займе своє почесне місце у спільноті європейських народів!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь